16.1 C
Belgrade
petak, maj 17, 2024

Ardeš, manje poznata Francuska

Da Francuska ima šta da ponudi turistima, a da to nije ni Pariz ni Kolmar, potvrđuje jedan region koji je još uvek poznat uglavnom meštanima. Ovaj region preseca jedna čista i snažna reka, koja u svom toku stvara dramatično lep pejzaž. Upravo zbog toga je ovaj kraj poznat i kao evropski Grand Canyon

Ardeš (Ardèche) je administrativna teritorijalna jedinica u južnom delu Francuske, smeštena u regionu Auvergne-Rhône-Alpes. Glavni grad departmana je Priva. Ardeš je poznat po svojoj prirodnoj lepoti, prelepim pejzažima, pre svega po istoimenoj reci koja je oblikovala impresivne kanjone i pećine na svom toku.

Ovaj region je popularan među turistima zbog svojih atraktivnih pejzaža i aktivnosti na otvorenom. Reka je idealna za splavarenje i kajakarenje, na čijem toku možete otkriti brojna arheološka nalazišta i pećine koje sadrže praistorijske crteže i artefakte. Najpoznatija atrakcija u Ardešu je Pont d’Arc, prirodni most preko reke koji je postao i simbol ovog regiona.

Ardeš je, pored prirode i istorijskih sadržaja, poznat i po gastronomiji. Pored svih blaga koje nudi, a koje su mudri Francuzi prepoznali i iskoristili u svojim kuhinjama, najpoznatiji je po kestenu. Kestenje je ovde specijalitet, i može se jesti u svim oblicima. Kestenje na žaru, kestenje u kolačima ili u teglama za zimnicu…

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

U ovom delu Francuske svi koji se bave turizmom su prijateljski raspoloženi i trude se da maksimalno iskoristite svoje kapacitete i prirodno okruženje. Postoji širok izbor smeštaja, parkirališta za kamp prikolice, kao i puno sadržaja za turiste. Do njega se brzo i lako stiže, bilo da krenete iz Liona ili Monpeljea, a imaći u vidu da nije posebnp daleko od Italije ili Švajcarske, Ardeš je poznat i u ovom zemljama.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -