16.1 C
Belgrade
petak, maj 17, 2024

Zanimljive turističke atrakcije u regionu, lavirint u kukuruzu

Nakon Slovenije, još jedna zemlja iz našeg regiona je u cilju promovisanja ruralnog turizma napravila lavirint u kukuruzu. Ovaj turistički sadržaj je podjednako interesantan i za decu i odrasle, kao svojevrstan vremeplov u neka stara i bolja vremena

Nedaleko od Zagreba je otvoren novi, prošireni turistički sadržaj, u pitanju je lavirint u kukuruzu. Ova interesantna atrakcija ima za cilj da pruži podršku održivom razvoju u ruralnom području Hrvatske. Iako je prvobitno izgrađen 2022. novi park će ove godine 18. avgusta otvoriti svoja vrata sa dodatno proširenim sadržajima.

Ovaj kukuruzni labirint nazvan je Hrvatica, i nalazi se nedaleko od Ivanić Grada. Unutar samog lavirinta su postavljene ploče sa zanimljivim informacijama o tom kraju zemlje, i postoje dve vrste obilaska, odnosno dve kategorije. Jedna je predviđena za odrasle, druga za decu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koruzni labirint (@koruznilabirint)

Isti takav sadržaj postoji i u susednoj Sloveniji, zapravo postoje tri parka, u Mariboru, Kranju i Trnavi. Svaki Kukuruzni labirint je zabavno-edukativni park s interaktivnim stanicama. Namenjen je prvenstveno porodicama koje žele da kvalitetno provedu vreme zajedno, međusobno se povežu i bolje upoznaju.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Ovakvi tematski parkovi nisu retkost, i već postoje u raznim zemljama sveta. Slična ideja bi mogla i kod nas da se primeni, kako bi se dodatno pojačalo promivisanje manje poznatih i ruralnih područja u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -