16.1 C
Belgrade
petak, maj 17, 2024

TUI: Klimatske promene pomeraju odmore na jesen ili proleće

TUI, jedan od najvećih svetskih turoperatora, razmišlja o promeni dosadašnje prakse koju su ubrzale vremenske (ne)prilike. Usled nedostatka snega u zimskom periodu, i zbog sve toplijih leta, oni razmišljaju kako da unapred putnicima obezbede dobar i sadržajan odmor

Klimatske promene ne samo da menjaju navike putnika, već i menjaju shvatanja odmora. Planine više nisu spremne za skijaše, jer snega nema, a leta postaju suviše topla, što je TUI prepoznao kao ozbiljan problem.

Oni sada razmišljaju o tome kako da promene destinacije koje su do sada bile u standarnoj ponudi. Razmišljaju kako da u nekim produže sezonu putovanja, i kako da putnike prilagode novim klimatskim prilikama.

Izvršni direktor kompanije Sebastian Ebel je izjavio da bi sezona putovanja mogla da počene ranije u proleće i završi se već u jesen jer klimatske promene utiču na navike turista. Ovo leto će se pamtiti po ekstremnim vremenskim prilikama širom južne Evrope i TUI bi mogao u budućnosti da se suoči sa velikim troškovima.

To iskustvo je podstaklo kompaniju da razmotri uvođenje osiguranja za svoje klijente koji putuju na destinacije koje bi mogle biti pogođene događajima povezanima sa klimatskim promenama. To uključuje šumske požare, između ostalog, navodi Reuters.

Međutim, klimatske promene bi takođe mogle doneti pogodnosti za kopaniju. Može na određenim destinacijama produžiti sezonu i može pokrenuti interesovanje putnika za nove zemlje i sadržaje.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Sebastian Ebel je dodao da bi Grčka mogla biti interesantna turistima od sredine novembra ili čak za Božić. Takođe, fokus će biti na novim destinacijama u nordijskim zemljama. Pored toga, razmišlja o novim destinacijama kao što su obale Belgije i Poljske, jer turisti traže hladniju klimu. Oni baš tu vide mogućnost za rast.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -