6.5 C
Belgrade
sreda, april 17, 2024

Kvarnerska plaža zlata vredna

Daleko od gradskih gužvi na jadranskoj obali kriju se male uvale sa divnim šljunčanim i peščanim plažama, prave idilične skrivene oaze netaknute prirode koje su još uvek ostale nakako van domašaja turista

Divlje plaže uglavnom ne pružaju nikakav dodatni sadržaj sem mora i sunca, pa na njima čovek može računati na potpuni zen. Sve što jednom čoveku treba jesu volja i peškir, za sve ostalo će se pobrinuti priroda. Ova kvarnerska plaža je upravo to, i zaista je zlata vredna, kao što uostalom i samo ime kaže.

Kvarnerski zaliv je poznat kao destinacija sa luksuznim i bogatim turističkim sadržajima, ali i po neverovatno lepoj i pre svega netaknutoj prirodi. Čitava obala pruža pregršt mesta u kojima se odmara na pravi način, u zdravom i divljem okruženju. Priroda je taman toliko divlja da se čovek zaista izgubi u zelenilu rastinja i plavetnilu mora.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sigfrid Zylfi (@sigfrid_z)

Jedan takav raj se nalazi na ostrvu Krk, a zove Golden Bay. U osnovi, Golden Bay je samo jedan od naziva za rajsku plažu na zapadnoj strani ostrva. Velo Čelo, Biškupići i Zlatna plaža, sve su to nazivi za ovu predivnu uvalu koja se smestila nekoliko kilometara severno od Stare Baške.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Zlatna plaža se nalazi ispod visoke gorde stene, a zbog velike strmih litica je vrlo teško doći do nje peške. Prilično je nepristupačna pa je najbolje do nje doći brodom. Ovde nema ugostiteljskih objekata, nema ni puno ljudi, pa je uživanje u moru nešto sasvim posebno, pravo i originalno iskustvo.

Svoje ime je dobila zbog zlatne boje vertikalnih litica u pozadini koje posmatrače ostavljaju bez daha. Na samim stenama često se mogu naći i beloglavi supovi, a u blizini se nalaze i dve manje pećine.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -