10.8 C
Belgrade
četvrtak, februar 29, 2024

Plutajuće vile, budućnost turizma

U Dubaiju se otvara prvi plutajući rizort na svetu, svaka vila će u stvari biti neka vrsta samostalnog splava. Kad kažemo splava, mislimo na vrhunsku luksuznu platformu na vodu kakva još uvek nije viđena

Kempinski Floating Palace je ime novog rizorta koji će uskoro biti otvoren u Dubaiju, imaće 12 luksuznih plutajućih vila koje će po želji moći samostalno da plutaju, odnosno imaće mogućnost da se odvoje od matičnog hotela. Plutajuće vile predstavljaju budućnost, i već od sledeće godine će biti moguće odsesti u jednoj od njih.

Ove vile će biti usidrene uz ekskluzivni deo plaže na Jumeirah Road-u, čuvenoj ulici u Dubaiju. Hotel sa pet zvezdica, sa piramidalnim vrhom, sa 156 soba i povezanim plutajućim heliodromom biće središte oko kog će biti grupisano 12 plutajućih luksuznih vila. Svaku će biti moguće iznajmiti ili kupiti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kempinski Floating Palace (@kfp.ae)

Svaka vila će imati krov sa otvorenim bazenom, četiri spavaće sobe, kuhinju i dnevnu sobu. Hotel se napaja solarnom energijom, sadrži kanalizacione stanice i stanice za reciklažu smeća, kako bi napravio potpuno zeleno okruženje.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Ovakav vid turizma je danas veoma popularan, posebno nakon globalne pandemije, kada je mogućnost „da dignete sidro i otplovite“ vrlo realna. Ukoliko vam i dosadi, jednostavno se otisnete i plovite brzinom od šest nautičkih milja na sat. Jedni problem bi mogla da bude cena, jer se za sada zna da će početna cena desetodnevnog boravka biti oko 6.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -