16.1 C
Belgrade
petak, maj 17, 2024

Najbolja plaža na svetu

Baia do Sancho je jedna od brojnih plaža Fernando de Noronha, glavnog ostrva arhipelaga koji se nalazi pored obale Brazila. Ostrvo je inače poznato kao pravi raj na zemlji, sa prijatnom klimom i bogatom florom i faunom, pa se zbog svoje bioraznolikosti nalazi na Uneskovoj listi

Na severoistočnoj obali ostrva Fernando de Noronha, okružena zelenim stenovitim zidovima okupanim kristalnim vodama Atlantskog okeana, smestila se najbolja plaža na svetu. Baía do Sancho je predivna zlatna peščana plaža, raj na zemlji okružen plavetnilom okeana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Flyworld Viagens (@flyworld_sorocaba)

Baia do Sancho se nalazi u vulkanskom arhipelagu koji se nalazi na nešto više od 300 kilometara udaljenosti od brazilske obale. Ovu plažu su putnici platforme Tripadvisor proglasili za najbolju plažu na svetu u 2023. godini. Peščana plaža je okružena gustim zelenilom i tirkiznim Atlantskim okeanom u kom plivaju najrazličitije ribe, morske kornjače i delfini.

Međutim, do plaže nije lako stići, uzevši u obzir samu lokaciji. Morate ili iznajmiti brodić ili ići sa već organizovanim turističkim turama. Sama udaljenost od civilizacije je u stvari i održala ostrvo netaknutim i divljim.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Baia do Sancho je pobedila po šesti put u izboru Travellers’ Choice Best of the Best u kojem su učestvovali korisnici platforme Tripadvisor. Na drugom mestu se nalazi Eagle plaža na Arubi, dok je na trećem plaža Cable u Zapadnoj Australiji.

Lista 10 najboljih plaža na svetu izgleda ovako:

1. Baia do Sancho, Brazil

2. Plaža Eagle, Aruba

3. Plaža Cable, Australija

4. Plaža Reynisfjara, Island

5. Grace Bay, Turks i Caicos

6. Praia da Falesia, Portugal

7. Radhanagar, Indija

8. Spiaggia dei Conigli, Italija

9. Varadero, Kuba

10. Kaanapali, Havaji

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -