16.1 C
Belgrade
petak, maj 17, 2024

Hate to Protect – postanite hejter i sačuvajte planetu

Svake godine sve više turista putuje svetom. Prema Svetskoj turističkoj organizaciji, 1950. godine je bilo 25 miliona putnika, u 2023. je bilo njih čak 1.5 milijardi. To je 60 puta više nego pre 70 godina, što nije samo zabrinjavajuće, već je krajnje ozbiljno

Takav rastući trend imaće strašne posledice za stotine destinacija koje su još uvek očuvane od bilo kakve ljudske aktivnosti. Ekosistemi će biti poremećeni, biljne i životinjske vrste ugrožene a lokalne zajednice uništene. Upravo zbog toga je i pokrenuta kampanja Hate to Protect.

Hate to Protect je internet platforma koja služi da obeshrabri putnike da putuju. Funkscioniše prilično jednostavno, ulogujete se, izaberete destinaciju i ostavite negativnu recenziju koju platforma javno objavljuje. Vi na taj način jasno poručujete svetu vaš stav, čuvate destinacije i stavljate ih automatski na listu ugroženih.

Zbog svega toga je Tao Guides, prvi turistički vodiči posvećeni održivom turizmu, i pokrenuo akciju Hate to Protect. Cilj je jednostavan, sačuvati krhka prirodna mesta od turizma tako što će ih učiniti nepoželjnim. Kako bude rasla baza podataka i recenzija, tako će rasti i lista destinacija koje treba zaštititi.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Pored toga, Tao Guides omogućava turistima da otkriju i održive i manje posećene destinacije. Tako se skreće pažnja javnosti da postoje podjednako lepi i atraktivni alternatovni prirodni biseri, a ne samo ovi popularni koje je ozbiljno počeo da ugrožava masovni turizam.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -