16.1 C
Belgrade
subota, maj 4, 2024

Najskuplji suši na svetu

U Japanu je predstavljen jedan poseban specijalit, u pitanju je suši, čija cena govori o kakvom se gastronomskom čudu radi. To je potvrdila i Ginisova knjiga rekorda, jer je to najskuplji suši na svetu, bar za sada

Najskuplji suši na svetu košta 2.205 evra, i pravi se u restoranu Sushi Kirimon u Osaki. Ime novog specijaliteta sa menija je Kiwami Omakase, i u pitanju je suši koji sadrži 20 sastojaka. Za razliku od standardnog Maki Sushi, koji se služi u rolnicama, Kiwami Omakase se služi na dasci.

Naskuplji sushi na svetu je napravljen po Washokua pravilima. Washoku je društvena praksa koja se temelji na skupu veština, znanja, prakse i tradicija povezanih sa proizvodnjom, preradom, pripremom i konzumacijom hrane. Japancima je to od velikog značaja, i ta tradicija se poštuje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Satu Viral (@satuviral)

Svaki sastojak sušija je pažljivo je odabran i pripremljen. Osim tadicionalnih, koriste se i najfiniji sastoci iz raznih delova Japana, a uključujući i egzotične sastojke iz drugih delova sveta. Ono što ga izdvaja od ostalih, pored kvaliteta, jeste dodatak 24-karatnog zlata u listićima.

Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.

Iako nije za svakodnevnu upotrebu, Kiwami Omakase je zaista vrhunski gastronimski proizvod. Sadrži crveni losos sa Pacifika, masnije komade tune, belu ribu, beluga kavijar, japanske tigraste kozice, morske puževe i gambore. Suši se zatim slaže na dasku, i dodaju mu se ostali sastojci, kitovo meso, crni tartufi, specijalne pečurke iz Kine i slično.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -