16.1 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Novi pretraživač za odabir destinacija

Nakon leta koje su obeležile ekstremne vrućine i nepredvidive vremenske neprilike, sve više putnika se odlučuje za putovanje van letnje sezone. Pored toga, zabeležen je i rast interesovanja za destinacijama koje nisu u standardnim ponudama agencija i turoperatora. Jedini problem je kako da saznamo koje doba godine je najbolje za posetu za određenu destinaciju, kako bi mogli da smanjimo i troškove i izbegnemo gužve, a da vreme bude prijatno

Ukoliko vam nije stalo da posećujete neke destinacije u vrhuncu sezone, i želite neka alternativna mesta, tu je novi pretraživač kompanije Kayak. Ovaj pretraživač vam može pomoći da pronađete i najbolja mesta i predlaže kada je najbolje vreme za posetu tim destinacijama.

Kompanija Kayak je pokrenula novi alat koji koristi informacije o cenama letova, troškovima hotela, vremenskim prilikama i saobraćaju na izabranim destinacijama. Takođe, on predviđa koje je idealno doba godine za izabrano putovanje, tj destinaciju.

Nakon što alat suzi odabir meseca koji je najbolji, možete pogledati cene letova po danima kako biste tačno videli kada treba krenuti na put. Kayak vam čak preporučuje kada biste trebali i da rezervišete karte kako biste dobili najbolje cene, navodi Euronews.

Kako Kayak funkcioniše?

Ukoliko želite da recimo posetite Hrvatsku, a niste sigurni kad, tu je Kayak. Početkom godine Hrvatska se pridružila evropskoj Šengen zoni slobodnog kretanja. To je rezultiralo rekordnom turističkom sezonom sa putnicima koji istražuju hrvatska ostrva i istorijske gradove.

Iako početak leta ume da bude blag, bar što se tiče temperatura, letnja sezona je standardno topla. Kayak predlaže da se početkom proleća posete gradovi Split ili Dubrovnik. Iako je jadranska obala obično izuzetno posećena, ova dva grada imaju u martu ili aprilu najmanje turista tokom cele godine.

Prosečna cena letova za Split u martu je bila je 135 evra iz većine evropskih gradova, dok je za Dubrovnik prosek bio oko 145 evra. Smeštaj u Dubrovniku koštaće vas oko 110 evra po noćenju radnim danima i 123 evra vikendom. Nešto je jeftinije boraviti u Splitu, u proseku 105 evra po noćenju za radni dan i 116 evra za vikend. Sa novcem koji biste mogli da uštedite putujući van sezone, mogli biste čak posetiti oba ova hrvatska grada tokom jednog odmora.

Kako radi Kayak’s Best Time to Travel alat?

Prvo što morate da uradite je da odaberete odakle želite da krenete na put, unesete krajnju destinaciju i dužinu putovanja. Alat će vam tada reći koji je mesec najbolji za posetu sa detaljima o cenama letova i hotela, prosečnim vremenskim prilikama i prosečnom broju turista.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Nakon što odaberete mesec potovanja, možete detaljnije pogledati cene letova za određene dane. Kayak će vam reći koji su datumi najjeftiniji upoređujući ih sa ostatkom godine. Kada odaberete svoj datum, savetovaće vas kada treba da napravite rezervacije kako biste dobili najbolje cene.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -