25.4 C
Belgrade
nedelja, april 28, 2024

Kamniška Bistrica, raj za ljubitelje prirode i izletnike

U Sloveniji postoji jedna dolina koja je prava poslastica za planinare, bicikliste, ljubitelje prirode i jednodnevne izlete. Ona nosi ime po reci koja je i napravila ovaj prirodni raj, probijajući se kroz stene na putu ka Savi. Kamniška Bistrica se smatra jednom od najčistijih reka ne samo u Sloveniji, već i u Evropi, što je čini idealnim izletištem i mestom za odmaranje u carstvu prirode

Kamniška Bistrica je reka u Sloveniji. Ona je pritoka reke Save i protiče kroz Kamniško-Savinjske Alpe na severnom delu Slovenije. Reka je dugačka otprilike 33 kilometara, a na svom putu ka Savi reka pravi niz prirodnih atrakcija koje su izuzetno zanimljive.

Reka Kamniška Bistrica je poznata po svojim čistim vodama i prelepom prirodnom okruženju. Protiče kroz Kamnišku Bistričku dolinu, koja je popularna destinacija za ljubitelje prirode, planinare i zaljubljenike u aktivnosti na otvorenom. Dolina nudi brojne staze za pešačenje, vodopade i druge prirodne atrakcije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mija Dropuljić (@mijad)

Jedna od značajnih karakteristika duž reke Kamniška Bistrica je Predaseljska klisura, slikoviti kanjon sa strmim liticama i kristalno čistim vodama. Reka takođe protiče kroz grad Kamnik pre nego što se na kraju pridruži reci Savi.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Dolina Kamniške Bistrice je podjednako atraktivna u svim godišnjim dobima. Zimi se sa izvora pruža predivan pogled na okolne zasnežene vrhove, a leti ovde caruje osvežavajuća planinska klima. Posebno je interesantno što je priroda potpuno čista, pa možete direktno iz reke popiti gutljaj kristalno čiste izvorske hladne vode!

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -