18.5 C
Belgrade
ponedeljak, maj 6, 2024

Hvar među 10 najboljih ostrva na svetu

Lista sa 50 najboljih ostrva na svetu sadrži zaista raznolik izbor destinacija. Tu se nalaze sva najlepša ostrva sveta, od karipskih obala do nordijskih zaliva, a listu su sastavili urednici portala Enjoy Travel zajedno sa recenzijama njihovih putnika

Internet stranica Enjoy Travel je napravila listu najlepših ostrva na svetu. Za sastavljanje liste koristili su ukupne rezultate glasova publike na društvenim mrežama i doprinose svojih urednika. Među prvih deset se nalazi i Hvar, prelepo ostrvo iz našeg komšiluka.

U obzir, pored kulturno-istorijskih sadržaja i prirodnih lepota, uzeta su i dešavanja u postpandemijskim godinama. To podrazumeva otvaranje novih hotela, restorana i svih inicijativa koje su preduzete kako bi putovanje i odmor bili posebni i sadržajni. Na vrhu liste se nalaze Bahami, Tasmanija i ostrva Raja Ampat u Indoneziji, Tahiti i Galapagos u Ekvadoru, ali i Hvar iz Hrvatske.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Za Hvar Enjoy Travel navodi da je jedno od najpoznatijih i najmodernijih hrvatskih ostrva, ali to ga ne čini manje posebnim ili običnim. Na Hvaru je moguće upoznati bogatu istoriju i kulturu zemlje, uživati u poznatoj hvarskoj gastronomiji kao i odsesti u vrhunskom smeštaju. Osim toga, ova destinacija je odlična za posetu tokom cele godine. Hvar ima topla leta i blage zime, i spada u najsunčanija ostrva u Hrvatskoj, sa više od 2.800 sunčanih sati godišnje.

Lista 10 najboljih ostrva na svetu izgleda ovako:

1. Bahami
2. Tasmanija, Australija
3. Ostrva Raja Ampat, Indonezija
4. Tahiti, Francuska Polinezija
5. Galapagos, Ekvador
6. Spetses, Grčka
7. Dominika
8. Ostrvo Kokos, Kostarika
9. Malta
10. Hvar

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -