21.5 C
Belgrade
nedelja, septembar 8, 2024

Trebinje među 100 najboljih priča održivog turizma

Trebinje je i ove godine na ceremoniji Konferencije o zelenim destinacijana koja je održana u Talinu u Estoniji svrstano među 100 najboljih priča održivog razvoja u oblasti turizma

Grad Trebinje se ponovo našao među 100 najboljih priča održivog turizma globalno. Trebinje je već treću godinu zaredom uključeno u program Green Destinations, jer je njihova priča i ove godine prepoznata kao izuzetno kvalitetna i održiva, navodi Boka News.

Za sada se ovaj grad našao u prvom krugu takmičenja, a nakon toga slede naredni krugovi kada će domaćini takmičenja izdvojiti tri najbolje priče. Najveći uspeh je Trebinje postiglo 2021. godine, kada je pobedilo sa projektom Hercegovačka kuća. Trebinje i Hercegovačka kuća predstavljaju odličan primer uspešne saradnje lokalne zajednice sa nizom partnera.

Osnovna želja predstavnika grada je da kroz ovaj program do kraja godine Trebinje dobije i sertifikat o održivosti destinacije. To bi bio veliki uspeh, jer bi na taj način postali prva takva destinacija u BiH.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Konferenciju organizuje globalna organizacija Green Destinations, a teme konferencije se odnose na sprovođenje održivih i zelenih praksi. Svaka destinacija predstavlja održiva rešenja i najbolje prakse za efikasno upravljanje turističkim destinacijama. Takođe, oni predstavljaju i digitalnu transformaciju u turizmu kao i saradnju javnog i privatnog sektora.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -