12.6 C
Belgrade
sreda, februar 28, 2024

Manje posećene zemlje Evrope

Evropa nije nepoznata turistima, zemlje poput Francuske, Španije i Italije često su na vrhu popisa najpopularnijih destinacija na svetu. Turska se takođe visoko pozicionirala kao jedna od najomiljenijih zemalja kod turista. Međutim, postoje i one druge zemlje koje obavezno treba posetiti, a koje nisu na listama turista

Turisti se retko odlučuju da putuju u manje turistički posećene zemlje Evrope. Ponekad je potrebno skrenuti sa “utabanih” turističkih staza i potražiti nešto drugo, manje poznato, a podjednako lepo i bajkovito. Medijska kuća Euronews je napravila listu manje poznatih zemalja, zapostavljenih destinacija koje biste trebali posetiti na svom sledećem putovanju.

Rumunija – taj divni bajkoviti osećaj

Rumunija je najpoznatija po svojoj povezanosti sa Drakulom. To je zemlja nazubljenih planinskih vrhova, dvoraca sa visokim tornjevima i srednjovekovnim gradovima koji od početka odolevaju zubu vremena.

Ova zemlja je poznata po fascinantnim ljudima i rustičnim selima koja prikazuju tradicionalnu kulturu ove zemlje. Osim toga, tu ima dosta kulturno-istorijskog sadržaja, kao i prirodnih lepota koje svakako mogu zadovoljiti sve turističke ukuse i potrebe. Glavni grad Bukurešt ima jedinstveni arhitektonski stil koji spaja klasičnu arhitekturu 19. veka sa arhitekturom sovjetskog brutalističkog stila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Lihtenštajn – mirno istraživanje planina

Ova malena država je smeštena u planinama između Švajcarske i Austrije. Iako je mala zemlja i nema svoj aerodrom, lako je dostupna putnom i železničkom infrastrukturom. Lihtenštajn je najmanje posećena zemlja Evrope, što je velika nepravda.

Lihtenštajn je smešten uz Alpe, pa je izuzetno važna privredna grana zimski truizam. Osim skijanja, postoji mnogo pešačkih i biciklističkih staza za istraživanje zemlje koje su bez uobičajenih turističkih gužvi. U Lihtenštajnu postoji takođe puno kulturnih znamenitosti i lepih gradova. Ova bajkovita zemlja je toliko mala da se može obići za dva dana.

Finska – netaknuta divljina

Sa mnogo manje turista od susedne Norveške i Švedske, Finska nudi savršenu priliku da se izgubite u visokim šumama i kristalno čistim jezerima idiličnih nacionalnih parkova u zemlji. Tu možete sresti najrazličitije životinje i uživati noću u polarnoj svetlosti.

Pored prirode, treba izdvojiti i moderne gradove i tradicionalna sela. Finska je poznata po tome da u njoj žive najsrećniji ljudi na svetu, što se prilikom posete može i osetiti.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Farska ostrva – odmor od sveta

Da biste stvarno skrenuli sa utabane staze i otišli na neistraženu teritoriju, Farska ostrva su savršena destinacija, smeštena daleko u severnom Atlantskom okeanu. Farska ostrva su sačinjena od 18 različitih ostrva i nemoguće je ne zaljubiti se u strmoglave litice arhipelaga, talase koji udaraju o obalu i zelene pašnjake.

Ova zemlja nudi najluksuzniji odmor, a to se odnosi isključivo na odsustvo ljudi, turista i buke, što se danas plaća najviše. Priroda je ovde jako neukrotiva i svoju lepotu, ali i snagu, pokazuje na svakom koraku. Čini se da nigde ne postoji nijedno drvo, a o šumi da i ne govorimo. Sve je prekriveno debelim slojem zelene trave, najzelenije na svetu, po kojoj pasu ovce. Osim toga, na svakom koraku se nalazi izvor, a potoci i reke se slivaju sa brda svuda naokolo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Estonija – opušten i komforan odmor

Sa populacijom od samo 1.3 miliona, Estonija je jedna od najmanje gusto naseljenih zemalja u Evropi, a takođe je prošla ispod radara kada je reč o masovnom turizmu.

Glavni grad Talin je primamljiva mešavina srednjovekovnih ulica, modernih poslovnih četvrti i šetališta na obali, dok ostatak zemlje čine guste šume i neukroćena priroda. Upravo zbog toga i treba posetiti Estoniju, jer je lako pobeći od gužve i još lakše pronaći samoću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Luksemburg – jedinstveni gradski pejzaž

Luksemburg nema izlaz na more i često se zanemaruje u korist njegovih poznatijih komšija Francuske i Nemačke. Međutim, njegov glavni grad iz bajke, srednjovekovni dvorci i slikovita sela čine ga vrednim posete.

Iako se radi o maloj zemlji, Luksemburg ima mnogo prirode za istraživanje. Tu se nalaze  dobro održavane biciklističke i pešačke staze koje prolaze preko šumovita brda i dolina koje su okružene vinogradima. Luksemburg spada među najmanje zemlje Evrope, a kvalitet života koji postoji tu retko se može videti na bilo kom drugom mestu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -