24.8 C
Belgrade
ponedeljak, maj 6, 2024

Život je lep!

Areco je mesto gde možete upoznati pravu Italiju. Nalazi se u srcu Toskane, a o samoj fotogeničnosti i lepoti mesta govori dovoljno činjenica da ga je Roberto Benini izabrao za svoj čudesni film ”Život je lep”

Na samo sat vremena udaljenosti od Firence nalazi se srednjovekovni grad Areco (Arezzo). U pitanju je miran grad u kom živi oko 100.000 stanovnika, grad koji turisti još uvek nisu u velikoj meri otkrili. U ovom gradu život je zaista lep!

Iako je deo grada uništen tokom Drugog svetskog rata, centar Areca je još uvek dom veličanstvenim spomenicima, crkvama, palatama i muzejima. Grad je prepun starih građevina i drugih znamenitosti koje oduševljavaju turiste. Romantične ulice Areca su preuređene za pešake, a gradsko jezgro je puno velikih trgova i neverovatnih arhitektonskih bisera.

Areco je možda i najpoznatiji po najvećem sajmu u Italiji na kom se prodaju antikviteti. Tu možete kupiti praktično sve, od nameštaja, knjiga, preko posteljine do retkih i skupih predmeta. Pored toga, grad je poznat i po freskama umetnika Pjera dela Frančeska, rimskom amfiteatru, kao i po domu umetnika Đorđa Vazarija. Pored toga, upravo tu je rođen čuveni Frančesko Petrarka.

Život je lep!

Idiličnost ovog grada je prepoznao i Roberto Beninji, koji je tu 1997. godine snimio svoj Oskarom nagrađeni film „Život je lep“. Grad je najbolje istražiti pešice, saobraćaja nema u centralnim delovima grada. Dok istražujete grad, možete videti brojne znakove koji otkrivaju gde su snimljene određene scene u filmu. Uostalom, takav je i sam grad, kao da hodate po filmskom setu.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Postoji zaista puno razloga da se zaljubite u Areco. Tu se neverovatno jednostavno živi, tu su sjajni restorani i predivni kafići. Osim toga, tu je i više od deset muzeja, desetak crkava i veličanstvenih katedrala punih umetničkog blaga. Narod je srdačan i voli goste, pa predlažemo da vaša sledeća stanica, ukoliko se nađete u blizini Firence, bude baš Areco, perché la vita è bella!

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -