21.6 C
Belgrade
četvrtak, maj 9, 2024

Šta znači Black level upozorenje u Madridu?

Madrid je jedna od najposećenijih destinacija u Evropi, i gradske vlasti razmatraju uvođenje nekih restriktivnih mera, kako bi ograničili priliv posetilaca. Kako su odlučili da sprovedu mere, i šta one podrazumevaju?

Ulice u glavnom gradu Španije bi mogle da budu potpuno zatvorene za posetioce tokom božićnih praznika. Gradske vlasti su uvele Black level upozorenje, koje treba da ograniči broj posetilaca u gradskom jezgru.

Španska prestolnica je aktivirala takozvani Black level zbog velikog priliva gostiju zbog predstojećih praznika. Mere će biti aktivirane samo u slučaju da postoji velika zasićenost javnih prostora i gradskog prevoza, a preduzimaju se kako bi grad bio bezbedan i kako bi mogao da funkcioniše, navodi Euronews.

Policija će najposećenije ulice nadzirati sa neba pomoću dronova. Nakon što priliv ljudi dostigne maksimum, ulice će biti zatvorene. To će turistima omogućiti izlazak, ali ne i ulazak u to područje. Na taj način će kontrolisati broj ljudi, kako bi omogućili normalno funkcionisanje grada i komunalnih službi.

Dok će ceo Madrid biti obuhvaćen merama, kritične tačke sa posebnim merama biće ulice Preciados i El Carmen, Plaza del Celenque, dio Calle Alcalá u blizini Plaza de Cibeles i Gran Vía. Takođe, određene stanice metroa i linije neće funkcionisati. Mere će biti podržane i od strane 450 službenika komunalne policije, kao i sa 850 dodatnih radnika u tokom dana kad ima najviše gužvi.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Broj turista u Španji raste tokom cele godine, a ne samo tokom praznika. Tokom prvih 10 meseci 2022. godine 74.7 miliona turista je posetilo Španiju, a samo u novembru 2023. godine u zemlju je ušlo 3.3 miliona stranih turista. To je povećanje od 9.3% u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -