18.8 C
Belgrade
ponedeljak, maj 20, 2024

Gradi se marina u Golupcu

Golubačka tvrđava, manastir Tumane i reka Dunav su svakako glavni turistički sadržaji opštine Golubac. Oni će dodatno dobiti na atraktivnosti izgradnjom marine u okviru projekta Vlade Srbije „Zaplovi Srbijom”

Ministarstvo turizma i omladine je obezbedilo sredstva za izgranju, a marina u Golupcu će imati oko stotinak vezova za plovila. Ovaj projekat će u velikoj meri unaprediti turizam ne samo u tom gradu već i celokupan nautički turizam u Srbiji. Cilj je takođe i podsticanje putovanja rekom u Srbiji.

Prema projektu, spoljni valobran biće ukupne dužine 200 metara, a okviru izgradnje marine sa sadržajima predviđena je izgradnja upravnog objekta. Tu je predviđen i jedriličarski centar i sa parkingom.

Nakon izgradnje spoljnjeg valobrana, njegov završetak biti urađen kao kameni nasip za zaštitu kompleksa marine i gradske plaže koja se nalazi u neposrednoj blizini.

Projekat „Zaplovi Srbijom“, podrazumeva izgradnju pristaništa u više mesta na Dunavu. Planirana je izgradnja u Somboru, Kladovu, Smederevu i Velikom Gradištu, nakon čega sledi izgradnja međunarodnih putničkih pristaništa i pontona za međunarodni i domaći saobraćaj.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Cilj projekta „Zaplovi Srbijom“ je da se što većem broju turista koji obilaze Srbiju sa reka predstave tvrđave, arheološki lokaliteti, spomenici kulture i prirodna bogatstva naše zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -