13.4 C
Belgrade
utorak, februar 27, 2024

Ostrvo lutaka, bizarna turistička destinacija

Južno od Meksiko Sitija, između kanala Sočimilko možete pronaći malo ostrvo sa tužnom pričom koje nikad nije trebalo da postane turistička destinacija. Ostrvo je posvećeno izgubljenoj duši siromašne devojke koja je prerano srela svoju nesrećnu sudbinu u čudnim okolnostima

Na jednom ostrvu u još sablasnijoj močvari južno od glavnog grada Meksika, nalazi se jedna od najjezivijih destinacija na svetu. To je Isla de las Munecas. Ostrvo lutaka, u prevodu, izgleda kao scenografija za najgori horor film svih vremena. Ostrvo izaziva noćne more kod svakog ko ga vidi.

Prema legendi, u močvari se pre oko 50 godina utopila devojčica u kanalima koji okružuju ostrvo. Jedini stanovnik ovog ostrva, Don Julian Santana Barrera, pronašao je ubrzo nakon devojčicine smrti staru lutku u vodi. Nakon tog dana, pronašao je još lutaka, svakog dana sve više. Vrlo brzo je počeo da ih sakuplja i postavlja po ostrvu, uveren da je to neki znak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Te Quiero CDMX (@tequierocdmx)

Sledećih nekoliko decenija, Barrera je sakupio hiljade lutaka. Za svaku je smatrao da će biti dobar drug devojčici koja se utopila, i da će joj pomoći oko zlih duhova. Na njegovu žalost, u tome nije uspeo. Zli duhovi su pobedili, pa je i on 2001. godine stradao na isti način kao i devojčica, utopio se na istom mestu.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Upravo zbog ove priče, bila ona tačna ili ne, sve veći broj turista dolazi kako bi posetio ovo sablasno mesto, i proverio priču o zlim duhovima. Interesantno je da turisti poštuju zaostavštinu nesrećnika, pa sa sobom donose lutke koje ostavljaju na ostrvu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -