Život na ivici ne mora biti stresan. To može značiti opuštajući odmor gde se kopno susreće s morem, a još ako se nalazi u blizini, ne može biti bolje
Medijska kuća CNN je u svojoj reportaži izdvojila četiri države sa najboljim i najlepšim obalama. Među najboljim se nalazi i Hrvatska, čija razuđena i divlja obala u kombinaciji sa kulturno istorijskim blagom poziva putnike na istraživanje.
CNN je izdvojio Japan i Michinoku obalu dugačku skoro 1.000 kilometara. Obala se prostire duž severoistočne pacifičke strane zemlje na glavnom ostrvu Honšu, prolazi kroz četiri prefekture i 29 opština, nudeći savršenu mešavinu pejzaža, kulture i sadržaja.
Druga obala za koju je čulo malo putnika se nalazi u Turskoj. U pitanju je obala Crnog mora, atraktivna i još uvek bez masovnog turizma. Od sadržaja ima svega, to je mesto odličnih ribljih specijaliteta, gde se dolazi kako bi se uživalo u uskim gradskim vijugavim ulicama i upoznale stare tradicionalne kuće koje su zbijene jedne uz drugu.
S druge strane, u Evropi za najlepše važe francuska Azurna obala i hrvatska dalmatinska obala. Tradicionalno važe za mesta koja su godinama na samom vrhu destinacija za savršen i sadržajan odmor.
View this post on Instagram
CNN izdvaja Dubrovnik i Split, kao i ostala ostrva i gradove na obali. Složićemo se da je Hrvatska izuzetno lepa, ali je mnogo više od dalmatinske obale. Tu se nalazi i Kvarner, najbliža morska destinacija i regija koja na malom području ima mnogo priča. To je upravo ono što je čini jedinstvenom, savršenom kombinacijom primorja, ostrva i gorja.
Prvi regionalni vodič Gault&Millau Kvarner, saznajte više.
Opatijska rivijera, Crikveničko-vinodolska rivijera, ostrva Krk, Cres, Lošinj i Rab, grad Rijeka i okolina, kao i Gorski kotar, šumsko-planinski predeo Kvarnera, garancija su raznolikosti u svakom pogledu i u svako godišnje doba. Osim toga, regija Kvarner oduvek je bila regija vrhunskog kulinarstva, omiljena destinacija ljubitelja gastro doživljaja.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.