12.6 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Januarski hedonizam po vašoj meri! Od slane sobe do čokoladne masaže

Ukoliko ste ljubitelj SPA centara, velnesa i termi, onda ste sigurno već obišli dobar deo takvih kompleksa u Sloveniji, budući da je „najzelenija država“ Evrope nadaleko poznato po lekovitim banjama i modernim oazama za opuštanje. U koje god doba godine da se odlučite za takav „kraljevski“ tretman – nećete pogrešiti, ali je januar zasigurno jedan od najboljih perioda! Prošla su slavlja, svi smo se opustili u jelu, piću i uživanju, te je dobra odluka da zimski odmor „zaokružimo“ jednim kvalitetnim SPA vikendom, pre povratka obavezama

Januarski hedonizam po vašoj meri! Od slane sobe do čokoladne masaže (2)

U nama najbližem delu Slovenije – istočnom, nalazi se pravi „termalni dragulj“, poznat decenijama unazad, a to je Termana Laško. Od granice sa Hrvatskom, udaljena je svega sat vremena, tako da je idealno rešenje i za produženi vikend sa porodicom. Iako je ovo mesto Srbima najpoznatije po čuvenom pivu, a nekima i po Festivalu cveća, istina je da Laško nudi mnogo više od toga: ušuškano između brda i bogato rekom Savinjom, Laško se s pravom deklariše kao „banja“. Ali, moderna banja u kojoj vam nijednog momenta neće biti dosadno.

Januarski hedonizam po vašoj meri! Od slane sobe do čokoladne masaže (2)

Ako bi trebalo da vam ukratko predstavimo čari Termane Laško, istakli bismo četiri ključna benefita, a to su: ogroman   smešten ispod čarobne staklene kupole, slana terapija, soba za VR iskustva i dečji velnes… Dakle, da krenemo redom.

Bazen je osmišljen kao velika, kružna prostorija, nalik areni, sa visokim krovom koji se rotira i u letnjem periodu otvara. Posebno je interesantno što se na drugom nivou, iznad bazena, nalazi nekoliko đakuzija, a osim toga – tu je i akvagan, tako da zaista imate utisak da ste u najbolje opremljenom akvaparku. Naravno, pre ili posle banjanja, ništa lepše nego otići do sauna centra, sa turskom saunom u obliku kotla za varenje piva – u čast pivarskog nasleđa mesta ili na jednu od vrhunskih masaža. Naša preporuka je ajurvedska  u okviru koje tretmane primenjuje autentični tim iz Indije.

Januarski hedonizam po vašoj meri! Od slane sobe do čokoladne masaže (2)

Osim toga, predlažemo vam jednu od najboljih opcija za lečenje i oporavak – terapija solju koja je, možda, dugo bila nepravedno potcenjena. Međutim, njene prednosti sve više dolaze do izražaja, posebno kada krenu preporuke „od usta do usta“, kao što je slučaj sa Termanom Laškom i pohvalama na račun njene slane terapije, cenjene širom regiona.

Terapija se zasniva na udisanju, i uopšte, na izlaganju tela aerosolima suve soli, a izvodi se pomoću specijalnog medicinskog aparata – halogeneratora. Januar, odnosno zima su idealno vreme za slanu terapiju, jer vladaju virusi i razne prehlade, a malo šta utiče tako dobro na imuni sistem čoveka kao aerosol suve soli; on u slanoj sobi stvara sterilnu, hipobakterijsku atmosferu napunjenu jonom. Što je više negativnih jona, to je efikasnija regeneracija ćelija, a direktni efekti terapije su poboljšan rad pluća, opuštanje disajnih puteva, ublažavanje kašlja…

Januarski hedonizam po vašoj meri! Od slane sobe do čokoladne masaže (2)

A ako vas brine kako će se zabaviti vaša deca ili niste ljubitelj SPA programa (u šta sumnjamo!), ne brinite, postoji rešenje i za to. Za najmlađe posetioce Termane Laško osmišljen je specijalni dečji velnes: „tretmani za male prinčeve i princeze“.

Umorni od školskih obaveza ili nošenja teškog ranca, verujemo da i oni zaslužuju malo opuštanja, poput masaže čokoladom… Ipak, ako kod kuće imate male istraživače koji skoro nikada ne miruju, zanimaće vas Zdraviliški park, odnosno ekološko igralište u blizini hotela, koje podstiče učenje, maštu, motivaciju. Ko zna, možda nadomak Savinje ugledate i šarenu pticu – maskotu dečjih avantura u Termani Laško!

Tamo gde se susreću harmonija, hedonizam i isceljenje

I za kraj ovog aktivno-pasivnog odmora ostavljamo iskustvo u VR sobi, prostoriji virtuelne realnosti, gde u okviru animacije možete naučiti o živopisnom srednjem veku, vremenu grofova iz Celja, kao i o tragičnoj ljubavnoj priči Friderika i Veronike. Možda niste znali, ali i Slovenci imaju svog Romea i svoju Juliju, a vaše je samo da doživite to prelepo iskustvo! Rezervišite najpopularniji paket u Thermani Laško 1=2.

Ne propustite izuzetnu ponudu u Termani Laško u okviru koje dve osobe borave po ceni jedne. Savršen odmor čeka vas u Termani Laško!

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -