17.3 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

Mali hotel na ivici sveta

Na zabačenom ostrvu duboko u Arktičkom krugu strastveni džez muzičar vodi hotel i ugostiteljski objekat kao niko drugi. Upravo mu njegov posao muzičara obezbeđuje vrhunske improvizacijske veštine da bi opstao

Duboko u Arktičkom krugu retki turisti mogu naići na prilično neočekivan prizor.  Na ostrvu Sørvær, podignut na vetrovitim stenama, nalazi se jedan hotel. Mali hotel na ivici sveta, The Arctic Hideaway, ima samo četiri moderne kabine za spavanje, i to bi bilo otprilike sve.

Ostrvo Sørvær se nalazi na 40 minuta udaljenosti od norveške obale. Ostrvo je toliko udaljeno od svega, da je sledeći najbliži komad zemlje istočna obala Grenlanda. Život na ostrvu je prilično jednostavan i jedinstven, a takav je i ovaj hotel.

The Arctic Hideaway nudi posebno iskustvo, gde gosti čine naporan put kako bi doživeli pravu i sirovu prirodu. Oni dolaze da pronađu predah od urbanog sveta i otkriju prave vrednost. To je u suštini i čitava ideja vlasnika, koji je hotel prvobitno osmislio kao kreativni prostor za rad.

Hotel radi devet meseci u godini, i ima male kabine za spavanje, jer podstiče goste da provode vreme na otvorenom ili u zajedničkoj prostoriji. Gosti se prvo upoznaju sa ograničenim resursima na ostrvu. Od njih se traži da se prilagode improvizaciji, jer je to neophodno u takvim uslovima.

U hotelu nema mini bara i TV-a, nema batlera ili izbora jastuka. Kabine za spavanje su dizajnirane tako da odgovaraju krevetu i ništa više, tako da fokus bude na prirodi. Na prozorima nema zavesa, na zidovima nema slika. U stvari, osim restorana, sve je prilčno svedeno i spartanski.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

Hotel predstavlja svojevrsnu metaforu povratka prirodi. Vlasnik ide toliko daleko, da hranu koju nudi gostima često pronađe u prirodi. Kad kažemo pronađe, mislimo na recimo školjke koje su ostavile vidre ili morske ježeve koje je izbacilo more.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -