24.8 C
Belgrade
ponedeljak, maj 6, 2024

Počinje merenje putnika na aerodromima?

Finska avio-kompanija je počela da meri težinu putnika pre poletanja aviona na aerodromima. Da li je ovo početak jedne nepopularne mere ili samo akcija koja za cilj ima poboljšanje kvaliteta letenja?

Finska avio-kompanija Finer (Finnair) je započela sa jednom interesantnom akcijom, u pitanju je dobrovoljno merenje putnika na aerodromu u Helsinkiju. Putnici, ukoliko pristanu, budu izmereni pre samog leta kako bi se avio-kompaniji omogućilo da tačnije procenu težinu aviona pre poletanja.

Putnici se za sad mere tokom noćne smene i svaki putnik se meri sa ručnim prtljagom, odnosno sa svim stvarima koje unosi u avion, navodi Euronews. Cela procedura merenja je anonimna, težinu putnika vidi samo osoblje na čekiranju karata.

Avio-kompanija Finer će beležiti podatke o težini putnika i tokom zimske i tokom letnje sezone. Na taj način će imati preciznije podatke o težini aviona ili prtljaga. Zimska merenja završavaju u februaru, a letnja će se trajati u tokom aprila i maja meseca.

Vizantijski Istanbul, saznajte više.

Merenje putnika ima za cilj da avio-kompanija poboljša poslovanje, smanji troškove i negativan uticaj na okolinu. Više tereta, veće opeterćenje aviona, veća potrošnja goriva.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -