16 C
Belgrade
utorak, april 30, 2024

Lov na veštice kao turistička atrakcija

Ukoliko želite da doživite nešto drugačije, da upoznate mala mesta sa bogatom istorijom i impresivnim krajolikom, onda je region Strandir kao stvoren za vas. Interesantno je navesti da je u ovom udaljenom delu Islanda u 17. veku pogubljeno više od dvadeset osoba zbog bavljenja magijom

Holmavik je malo ribarsko mesto koje se “ugnjezdilo” uz veliki fjord Steingrímsfjördur. To je najveći grad u regionu i savršeno mesto za predah i planiranje avantura u Strandiru. Pored toga, to je i savršena baza za jednodnevne izlete.

Holmavik je udaljen je od Rejkjavika oko tri sata vožnje kolima. Grad turistima nudi puno sadržaja, od brojnih kampova, veselog naroda do najukusnijih restorana. Treba navesti da okolne planine pružaju beskrajne mogućnosti za planinarenje, aktivan odmor i uživanje u netaknutoj prirodi.

Turistima se posebno preporučuje jedan od najposećenijih muzeja u tom delu zemlje. Galdrasafnið, ili muzej islandskog čarobnjaštva i veštičarenja, je mesto na kom možete videti zombije kako izlaze iz grobova, kao i ostale stvari vezane za veštice i čarobnjake.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Izložba islandskog čarobnjaštva i veštičarenja kombinuje zanimljive istorijske činjenice o sumornim događajima sa lokalnim folklorom. Na dva sprata prostire se više od dvadeset različitih predmeta i replika koji posetioce vode u jedan od najmračnijih delova islandske istorije, srednjovekovni lov na veštice.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -