8.6 C
Belgrade
nedelja, april 21, 2024

Najposećenija turistička regija sveta

Ovaj deo Italije s razlogom nosi titulu najposećenije turističke regije sveta. Čarobni pejzaži koji ne prestaju da fasciniraju turiste iz svih krajeva, dovoljan su razlog da Toskana uvek bude najbolji izbor za putovanja

Zašto treba posetiti Toskanu? Opšte je poznato da u Toskani treba posetiti Firencu, u čijim se muzejima nalaze najpoznatija remek-dela renesanse. Osim toga, tu u blizini je i Sijena, srednjovekovni grad sa šarmantnim lavirintom uskih uličica koje pozivaju na istraživanje. Međutim, da biste zaista shvatlili ili upoznali Toskanu, nepohodno je da napustite gradove i istražite sela i manja mesta.

Toskana je jednostavno rečeno neverovatna! Poslužila je kao inspiracija mnogim pesnicima, slikarima i ostalim umetnicima, ali takođe i običnim ljudima koji nakon posete ovom delu Italije nose do kraja života uspomenu na jedno od najlepših putovanja. Ova regija predstavlja savršen spoj prošlosti i sadašnjosti. Tu se srednjovekovni gradovi, vinogradi i umetnost renesanse stapaju u autentično iskustvo.

Italija Novi način borbe protiv prekomernog turizma
Photo: iStock

Toskana se nalazi u centralnom delu Italije, na istoku se graniči sa regijom Umbrija, Lacijom na jugu i Ligurijom na severu. Zapadno od Toskane se nalazi Tirensko more, jedno od najlepših mora u Sredozemlju.

Odmor u Toskani nudi puno sadržaja. Od renesansnih palata, impresivnih spomenika do neverovatnih pejzaža. Pored poznatih građevina koje svedoče o slavnim vremenima, Toskana nudi i brojne prirodne atrakcije, neverovatne lepote. Njen ruralni pejzaž, sa prelepim vinogradima i maslinjacima, predstavlja pravo uživanje za ljubitelje prirode. Šetnja kroz vinograde, uz miris lavande i ruzmarina, pruža osećaj mira i spokoja.

Photo: Pixabay/djedj

U neposrednoj blizini Toskane nalaze su čudesne plaže, a gosti mogu da biraju između peščanih i šljunkovitih plaža sa velikim brojem kafića i restorana smeštenih na samoj obali. Cela regija je ispunjena sadržajima u kojima svako može da se pronađe bez obzira na godine.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Nećemo posebno izdvajati nijednu destinaciju, svako mesto je posebno na svoj način. Toskanu treba doživeti, i uživati u njoj kao što je to i čuveni režiser Bertoluči uradio, pronašavši idealno i bajkovito mesto za svoj film Ukradena lepota. Toskana je jedno posebno istorijsko, gastronomsko i enološko iskustvo, i s razlogom ima posebno mesto na turističkoj mapi sveta. Posetiti Toskanu znači „zaroniti“ u svet kulture, istorije i prirode, gde svaki trenutak nosi sa sobom jedinstveno iskustvo i sećanje.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -