16 C
Belgrade
nedelja, maj 26, 2024

Lazar Radojković, šef recepcije Gorski Hotel & Spa

Kolege i bliski saradnici o Lazaru Radojkoviću imaju samo reči hvale. Govore da je izuzetno vredan i posvećen poslu, ali i da na njega uvek mogu da se oslone. Za sebe Lazar kaže da je dobar posmatrač, a nakon što sam imao to zadovoljstvo da ga upoznam, ja imam utisak da je aktivan i analitičan, jer nisu ni svi posmatrači isti. Jedno je sigurno, Lazar Radojković je izuzetno uspešan mladić koji svoje okruženje čini boljim. Pred njim je nadam se velika karijera, a pred vama još jedan pravi mladi lav

Lazar Radojković, šef recepcije Gorski Hotel & Spa

TU: Svi mladi lavovi imaju idole, koga bi vi izdvojili kao vašeg idola?
LR: Najbolji vodič za mene je moja porodica u celini uz koju sam razvio empatiju i naučio da treba uvek biti vredan, istrajan i iskren. Zahvaljujući kompaniji u kojoj radim, imao sam tu sreću da upoznam i da radim sa veoma profesionalnim i uspešnim ljudima. Izdvojio bih direktora Milorada Jankovića, od koga sam o poslu naučio puno stvari i imao prilike da sa njim radim pre-opening hotela.

TU: Kako izgleda vaš radni dan?
LR: Dan počinjem pregledom izveštaja i imejlova. Iako deluje kao da mi je svaki dan rutina što se tiče obaveza, znam da je svaki novi dan izazov za sebe i da će se razlikovati od prethodnog. Mi smo hotel koji radi tokom cele godine na atraktivnoj lokaciji. To zahteva konstanto unapređivanje svih segmenata i to je za mene lepota posla kojim se bavim.

TU: Šta je za vas pravi odmor?
LR: Zbog dinamike posla, gledam da svaki slobodan trenutak iskoristim pametno. Na primer, odlazak u prirodu i tišina mi pomažu da brzo napunim baterije. Ipak, pravi odmor je odlazak na duže putovanje. Tada koristim priliku da posmatram i naučim kako stvari funkcionišu na drugim mestima. To mi je uvek bilo korisno, privlačilo mi je dosta pažnje i delovalo relaksirajuće na mene.

TU: Šta je to što vas izdvaja od drugih?
LR: Svi smo mi posebni na svoj način i imamo svoje veće ili manje kvalitete, pa bi možda bilo bolje da neko od mojih saradnika odgovori na ovo pitanje. Mislim da je od krucijalnog značaja biti lojalan, uporan i predan poslu koji radiš. Trudim se da ostvarim svoje ciljeve uz konstantan timski rad. To su principi kojih se pridržavam i kojima se vodim.

TU: Šta je formula vašeg uspeha?
LR: Uvek sam se trudio da shvatim, odnosno da uđem u suštinu posla i da na kraju dam sve od sebe kako bih svaku situaciju mogao da iznesem na najbolji mogući način. Nikada ne okrećem leđa izazovnoj situaciji već je prihvatam sa zadovoljstvom. Predanost poslu i istrajnost su za mene svakako najbitniji faktori na putu do uspeha. Volim posao koji radim i to mi uvek daje energiju da napredujem i ostvarujem dobre rezultate.

TU: Šta biste poručili mladim lavovima koji tek dolaze?
LR: Ništa ne dolazi preko noći. Želja za učenjem i istrajnost su vrline koje uvek dođu do izražaja. Takođe, timski rad bih naveo kao ključnu stavku. Kada se uklope sve ove stvari na pravi način, tada svakako dolaze i pozitivni rezultati.

Tekst: Petar Vušurović

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -