14.4 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Besplatne boce vina gostima koji predaju telefone

Vlasnik restorana u Veroni kaže da je odgovor gostiju na novu inicijativu vrlo pozitivan, imajući u vidu da je moderno vreme uticalo na to da sve manje “slušamo” jedni druge

Restoran Al Condominio u Italiji nudi svojim gostima besplatnu bocu vina ako se odreknu svojih mobilnih telefona tokom obroka. Anđelo Lela, vlasnik restorana koji je otvoren u martu u Veroni, rekao je da je cilj bio da podstakne goste da razgovaraju jedni s drugima umesto da stalno gledaju u svoje telefone.

Novi format koji je vlasnik odabrao pokreće goste da se odreknu tehnologije dok uživaju u zajedničkom trenutku druženja. Tehnologija je postala problem, društvo je potpuno dehumanizovano, a uživanje u dobroj hrani ili vinu je postalo prošlost.

Gosti u restoranu imaju mogućnost da ostave svoj telefon na stranu, koji će biti smešten u zaključanu kutiju na ulazu. Zatim pokažu ključ konobaru, koji im nakon toga posluži bocu vina koju dobiju besplatno. Pored toga, ako ostave i recenziju, dobijaju sledećeg puta i besplatan obrok.

Vrhunska francuska gastronomija za 40 evra, saznajte više.

Digitalna detoksikacija u restoranu Al Condominio je za sada vrlo uspešna, gosti su izuzetno pozitivno reagovali. Čak 90% gostiju je odlučilo da ostavi svoje telefone po strani u zamenu za vino. Iz restorana poručuju da je zaista divno videti ljude koji razgovaraju jedni s drugima umesto da gledaju fotografije ili odgovaraju na poruke na svom telefonu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -