18.6 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

Opatijski vremeplov na Kvarneru

Opatijski vremeplov će svim posetiocima od 01. juna do 30. septembra, svake nedelje, od ponedjeljka do petka, pružiti sasvim novi i jedinstveni doživljaj Opatije i njene bogate tradicije

Opatija, kraljica turizma regije Kvarner, početkom juna će povesti svoje goste na putovanje tajnim stazama gradske prošlosti. Na posebnom putovanju oni će imati mogućnost da vide kako je izgledao svakodnevni život pre sto ili više godina, ili da otkriju ko su poznate ličnosti iz davnih vremena. Takođe, da otkriju kako je Opatija od malog primorskog mesta postala jedna od vodećih turističkih sila u Evropi u kasnom 19. i ranom 20. veku.

Opatijski vremeplov je popularan program u organizaciji Turističke zajednice grada Opatija koji će trajati od 1. juna do 30. septembra, kako bi tople dane leta ispunio zanimljivim sadržajima i aktivnostima.

Ponedeljak je dan za tradicionalne pesme primorskih krajeva koje će od 20.00 do 21.30 časova izvoditi „Klape va Portiće“. Ovaj program povešće prisutne goste na putovanje i istraživanje klasika iz tradicionalne kulturne baštine.

Utorkom će Opatijski vremeplov prikazati očuvane automobili iz svih istorijskih razdoblja koji će se predstaviti od 19.30 do 22.00 h na izložbi oldtimera ispred hotela Milenijum.

Sredom će slavne ličnosti opatijske prošlosti biti turistički vodiči kroz poznatu i nepoznatu istoriju grada, preko kostimiranih šetnji čuvenom stazom Lungomare. Avantura takođe počinje u 20.00 časova, a vodiči će povesti goste u najranije dane opatijskog turizma, kada su istim putevima šetali plemići i aristokrate.

Svakog četvrtka održavaće se nastup Folklornog ansambla Zora od 20.00 do 20.45 časova ispred Umetničkog paviljona Juraj Šporer. Profesionalni plesači izvodiće tradicionalne plesove i koreografije liburnijskog kraja, ali i ostalih delova zemlje.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Uz licenciranog turističkog vodiča, posetioci će petkom od 20.00 časova imati priliku da upoznju Opatiju sa pučine, jer ih domaćini vode na putovanje jedrilicama i tradicionalnim plovilima.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -