19 C
Belgrade
utorak, jul 2, 2024

Najbolji restorani sveta za 2024.

Ako je i postojala neka sumnja da Španija možda i nije zemlja sa najboljim restoranima, više je sigurno nema. Na listi najboljih pedeset restorana sveta ova zemlja ima čak šest predstavnika, od kojih je jedan na prvom mestu

Nagrade takmičenja The world’s 50 best restaurants 2024 dodeljene su u Las Vegasu, a na osnovu glasova 1.080 recenzenata, kuvara, gastro-novinara, influensera i gostiju restorana, prva nagrada je pripala restoranu Disfrutar iz Barselone.

Restoran Disfrutar vode šefovi Oriol Kastro, Eduardo Ćatruč i Mateu Kazanas, a njih trojica su nekada radili u čuvenom restoranu El Bulli, kog je vodio možda i najbolji šef svih vremena Feran Adria.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Disfrutar Restaurant (@disfrutarbcn)

Vrhunska francuska gastronomija za 40 evra, saznajte više.

Oni zajedno prave maštovita i razigrana jela izvedena sa perfektnim tehničkim izvedbama, poput krofne Panchino punjene kavijarom, smrznutog sendviča sa gaspačom ili prepelice sa kombu špagetama, bademom i grožđem. Drugi najbolji je takođe iz Španije, Asador Etkebarri iz Atksonda, a na trećem restoran Table by Bruno Verjus iz Pariza.

Lista najboljih 10 restorana na svetu izgleda ovako, a kompletnu listu možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

  1. Disfrutar, Barselona
  2. Asador Etkebarri, Atkondo
  3. Tabela Bruna Verjusa, Pariz
  4. Diverko, Madrid
  5. Maido, Lima
  6. Atomik, Njujork
  7. Kuintonil, Meksiko Siti
  8. Alhemičar, Kopenhagen
  9. Gaggan, Bangkok
  10. Don Hulio, Buenos Ajres

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -