11.1 C
Belgrade
petak, oktobar 18, 2024

Louis XIII – Pica od 10.000 evra

Ova pica je na prvi pogled mala, i više liči na nešto što se kupuje na ulici. Međutim, ona nudu nesvakidašnje sastojke, i veoma je luksuzna, što se u ostalom vidi i u ceni

Najskuplja pica na svetu, bar za sada, košta skoro 10.000 evra. Italijanski kuvar Renato Viola je već nekoliko godina na samom vrhu kada su u pitanju gastronomske inovacije. Negova nova specijalna pica se zove “Louis XIII”, i za sada još uvek nije javnost dovoljno upoznata sa tim specijalitetom. Razlog je sigurno visoka cena ovog specijaliteta.

Pica ima prečnik 20 centimetara, i posebna je po načinu pripreme i po sastojcima koji idu na testo. Samo testo se priprema više od 72 sata, koristi se specijalna so, a na testo dolaze izuzetno retke i luksuzne namirnice. Renato Viola umesto šunke ili pečuraka koristi tri različite vrste finog kavijara, onda dolazi svež norveški jastog, nakon njega sedam različitih vrsta sireva.

Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.

Osim toga, ako je i naručite, Renato je lično priprema i donosi na adresu zajedno sa još dva pomoćnika. Oni serviraju posebne tanjire, kao i specijalno odabrano piće za ukusan obrok. Kuvar sa sobom nosi konjak Remy Martin Luj XIII, šampanjac Krug Clos Du Mesnil 1995 i brendi. Renato Viola smatra da je takava kombinacija izuzetno važna za pravi užitak sa picom koju priprema.

Sami sastojci za ovu picu koštaju, tako navodi šef Viola, 8.300 evra, jer su svi izuzetno kvalitetni i teško dostupni, nema ih na tržištu. Treba reći da je ova pica za dvoje, pa ako podelite trošak sa nekim, neće biti baš toliko skupa.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -