11.1 C
Belgrade
petak, oktobar 18, 2024

WTTC: Poslovna putovanja će premašiti nivo pre pandemije

Novo istraživanje Svetskog saveta za putovanja i turizam (WTTC) otkriva da će ova godina biti rekordna kada su poslovna putovanja u pitanju, i da će ostvariti dobit od preko 1.5 milijardi dolara

Novo izveštaj Svetskog saveta za putovanja i turizam (WTTC) pokazalo je da će poslovna putovanja ove godine premašiti nivo pre pandemije, brže nego što se ranije predviđalo.

Porast rada na daljinu tokom pandemije imao je dramatičan uticaj na korporativna putovanja, jer su virtuelna platforme zamenile klasične sastanke licem u lice. Međutim, nakon globalnog oporavka, javila se potreba za klasičnim putovanjima, okupljanjima i poslovnim druženjima.

Kako su čelnici kompanija ponovo istakli važnost interakcije licem u lice, poslovna putovanja sada su se vratila i trebala bi premašiti nivo iz 2019.godine za impresivnih 6.2% kako bi dostigla novi rekord od 1.5 milijardi dolara.

Vodeće zemlje kad su poslovna putovanja u pitanju su Sjedinjene Države na prvom, Kina na drugom i Nemačka na trećem mestu. Putovanja su pokretači ekonomskog i društvenog napretka. Ali kad su putovanja prestala, BDP je globalno padao u mnogim zemljama, nezaposlenost je skočila, problemi sa mentalnim zdravljem su eskalirali, a svet je postao manje tolerantno mesto, navodi travelbizmonitor.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Prednosti putovanja sada više nisu upitna. Kompanije širom sveta, mnoge po prvi put, ulažu u upravljana poslovna putovanja kako bi razvile svoje poslovanje i stvorile pobedničke kulture. Osim klasičnih poslovnih putovanja, sve su popularnija i putovanja koje zaposleni u kompanijama mogu ostrvariti preko svojih firmi kao benefite, kao okupljanja i druženja u vidu timbildinga, o čemu je TU magazin već pisao.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -