5.4 C
Belgrade
sreda, decembar 18, 2024

Održan Kvarnerski dan turizma

Veliki dan za Kvarner oduševio nekoliko stotina partnera, zvanica i predstavnika medija! Turistička zajednica Kvarnera u jednom danu pokazala zašto je lider u kvaliteti i izvrsnosti u turističkoj ponudi vodeće turističke destinacije u Hrvatskoj

U samo nekoliko sati vrhunski i besprekorno organizovanog događaja u organizaciji TZ Kvarnera i u saradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, Kvarner je pokazao najbolje od najboljeg, čime je na izvrstan način obeleženo 30 godina rada. U sklopu toga dodeljena su priznanja najboljim zaposlenim, dugogodišnjim saradnicima i drugim laureatima, održana je ceremonija dodele titule Kvarner – Evropska regija gastronomije 2026, te promovisana nova brošura „Vodič po okusima od mora do gora“, i to kroz degustacijsku šetnju po ukusima Kvarnera koju je na licu mesta pripremilo dvadesetak šefova.

Održan Kvarnerski dan turizma

Proslava 30 godina Turističke zajednice Kvarnera

Turistička zajednica Kvarnera proslavila je tri decenije posvećenog rada na razvoju Kvarnera kao jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, ali i šire.

„Kvarner je kroz tri decenije postao simbol uspeha, kvaliteta i inovacije u turizmu. Ova proslava nije samo podsetnik na sve što smo postigli, već i inspiracija za daljnje korake prema budućnosti“, izjavila je direktorica dr.sc. Peršić Živadinov.

Zamenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić obratila se prisutnima i zahvalila na doprinosu uspešnoj turističkoj godini, i naglasila kako je upravo na Kvarneru turizam i započeo.

Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ), pridružio se čestitkama i pohvalama, naglasivši značaj saradnje između svih učesnika u razvoju Kvarnera kao prepoznatljive i uspešne destinacije, a posebno i suradnju HTZ-a i TZ Kvarnera na razvoju i brendiranju gastronomije.

Državna sekretarka u MINTS-u, Monika Udovičić odala je priznanje Kvarneru na izuzetnim uspesima i pridružila se čestitkama upućenima svim njegovim učesnicima. Kvarnerski dan turizma poslužio je kao prilika za isticanje ključnih projekata, uspeha i dostignuća. Zahvaljujući viziji, strategiji, predanosti i saradnji svih učesnika, Kvarner danas piše uspešnu celogodišnju priču postavljajući kvalitetan primer koji nadahnjuje i svjetska turistička odredišta.

Održan Kvarnerski dan turizma

Dodela titule Kvarner – Evropska regija gastronomije 2026.

Vrhunac svečanosti bila je službena dodela titule „Kvarner – Europska regija gastronomije 2026“, koju je direktorici TZ Kvarnera, Ireni Peršić Živadinov, uručio Jaume Gomila, član uprave IGCAT-a (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism). U svom obraćanju naglasio je neverovatne lepote regije, raznolikost, disciplinu i predani rad koji su Kvarneru osigurali ovu prestižnu titulu.

Vredna titula je potvrda rada, autentičnosti i kvaliteta, spoja tradicije i inovacije, a zasigurno će dodatno učvrstiti poziciju Kvarnera na evropskoj turističkoj sceni.
„Ova titula otvara nove mogućnosti za našu regiju, kako u smislu promocije naše gastronomije, tako i u stvaranju novih turističkih iskustava za sve posetioce“, istakla je dr.sc. Peršić Živadinov.

Kvarner kao Evropska regija gastronomije spreman je gostima iz celog sveta da pruži jedinstvene doživljaje koji su jedan od najvažnijih motiva dolazaka na destinaciju.

Nagrađeni pojedinci i destinacije

U sklopu manifestacije dodeljena su priznanja za izvrsne turističke uspehe i rezultate. Istaknuta su i imena osoba, ustanova i poslovnih subjekata koji su prepoznati i na nacionalnom nivou kroz akciju „Čovek – ključ uspjeha“. Posebne zahvale i priznanja dodeljena su dosadašnjim predsednicima Turističkog veća, Nadzornog i poslovnog odbora, koji su svojim višegodišnjim učestvovanjem značajno doprineli razvoju destinacije i same Turističke zajednice Kvarnera.

Održan Kvarnerski dan turizma

„Ove nagrade su naša zahvalnost svima onima koji čine Kvarner posebnim. Bez njihove predanosti, strasti i truda, naš turizam ne bi bio ono što je danas“, naglasila je direktorica Hrvatske turističke zajednice dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

Nova brošura „Vodič po okusima od mora do gora“ i gastronomska promocija Kvarnera
Po završetku protokolarnog dijela, gostima je kroz jedinstven koncept predstavljena raznolikost kvarnerske gastronomije. Posetioci su kroz interpretiranu, degustacijsku šetnju po autentičnim okusima, koju je priredilo dvadesetak kuvara, degustirali jela iz osam kvarnerskih subregija. Učenici „Ugostiteljske škole“ iz Opatije pomogli su u ugostiteljskom delu i upoznali se s načinom organizacije jednog zahtevnog događaja. Vina autohtonih kvarnerskih sorti pratila su ukuse, a tu vinsku stranu „Kvarner Wines“ priče iznelo je deset someliera.

Predstavljena je promotivna brošura „Vodič po okusima od mora do gora“, koja je rezultat dugogodišnjeg rada TZ Kvarnera na razvoju i promociji lokalne gastronomije, te opsežnog analitičko-istraživačkog rada. Brošura je otisnuta na 4 jezika, hrvatskom, engleskom, italijanskom i nemačkom.

Kvarnerski dan turizma 2024. potvrdio je status Kvarnera kao jedne od vodećih turističkih regija koja vizionarskim delovanjem ostvaruje značajne rezultate i postiže vidljivost na globalnom tržištu.

Proslava 30 godina rada Turističke zajednice Kvarnera, službena dodela titule „Evropska regija gastronomije 2026“ i nagrade za doprinos turizmu, uz jedan novi pristup promociji gastronomije kroz novu brošuru, samo su početak novih mogućnosti za Kvarner, regiju gastronomije, regiju doživljaja, regiju snažne turističke vizije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -