12.5 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Nemci masovno koriste produženu turističku sezonu

Mnogi građani Nemačke žele da provedu ove tmurne jesenje dane u sunčanim krajevima sveta, a organizatori putovanja zadovoljno prijavljuju veliku potražnju za paket aranžmanima

U najvećoj nemačkoj turističkoj kompaniji TUI situacija je prilično interesantna, potražnja za paket aranžmanima je skoro nikad veća, iako je tradicionalno najbitnija letnja sezona završena.

Radost putovanja se vratila, a mnogi građani Nemačke žele da u jesen odu na sunčana mesta na odmor. Najtraženije destinacije u ovom delu sveta su Antalija, Majorka i Krit. Osim toga, Egipat, Maldivi i Sejšeli su popularne daleke destinacije u jesenjem periodu godine, pa ih Nemci rado bukiraju.

Za ovu jesen se nastavlja letnji trend da se rezervacije vrše u vrlo kratkom roku, u proseku četiri do šest nedelja pre planiranog polaska, u nekim slučajevima to može biti i u znatno kraćem roku.

Mnoge zemlje na Mediteranu, uključujući Grčku, Italiju i Tursku , produžile su turističku sezonu ove godine, tako da tamošnji hoteli i turistički kompleksi primaju goste duže nego inače, pa je moguće naći aranžmane u tim destinacijama i krajem oktobra i novembra.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -