11.8 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

10 restorana u Hrvatskoj sa Mišlenovim zvezdicama

Hrvatska turistička zajednica i METRO, zvanični partner Mišlena za Hrvatsku, uručili su prestižna priznanja hrvatskim restoranima koji su uvršteni u Mišlenov vodič za 2021. godinu

Deset restorana zaslužilo je zvezdice ovog globalno najznačajnijeg i najpriznatijeg vodiča za restorane. Od novih restorana to su Agli Amici Rovinj iz Rovinja, Alfred Keller iz Malog Lošinja i Nebo iz Rijeke.

Restorani Boškinac iz Novalje, Draga Di Lovrana iz Lovrana, LD Restoran sa Korčule, Monte iz Rovinja¸ Noel iz Zagreba, Pelegrini iz Šibenika i restoran 360 iz Dubrovnika su zadržali svoja Mišlenova priznanja.

Mišlenove preporuke za 2021. godinu dobilo je ukupno 55 restorana, dok se na listi dobitnika nagrade Bib Gourmand, koja se dodeljuje za sjajan odnos cene i kvaliteta našlo još 13 restorana iz Hrvatske.

U Hrvatskoj ima ukupno deset restorana sa Mišlenovim zvezdicama i ukupno 68 restorana sa nekom od oznaka ovog prestižnog gastronomskog vodiča, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -