14.7 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

Najzanimljivija ostrva u Hrvatskoj

Jadranska obala je, osim gurmanskih specijaliteta i istorijskih znamenitosti, najpoznatija po moru. Prelepe razuđene obale Hrvatske, stenovite plaže, tirkizno more i veličanstvena ostrva samo su neki od aduta ove zemlje iz našeg regiona

Britanski mediji Condé Nast Traveller i Telegraph objavili su dve reportaže u kojima izdvajaju najzanimljivija ostrva na jadranskoj obali. Koja su to najzanimljivija ostrva u Hrvatskoj?

Condé Nast Traveller i Telegraph navode u reportaži da Hrvatska pruža putncima posebnu sinergiju tradicije i istorije, ali i opuštenog stila života, saopštila je Darija Reić, direktorka Predstavništva HTZ-a u Londonu.

Prilozi „Croatia islands: the 15 best“ i „Why Croatia offers the Med’s ultimate island-hopping adventure“ otkrivaju najpoznatija, ali i ona skrivena ostrva u Hrvatskoj. Ostrva koje preporučuju su Dugi Otok, Vis, Korčula, Šipan, Mljet, Obonjan, Kornati, Lošinj, Sveti Klement, Pag i Veliki Brijun.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Nezaboravan termalni porodični predah u bezvremenom Prekmurju, saznajte više.

Izabrana ostrva su posebno hvaljena zbog istaknute eno-gastronomske ponude, umetničkog stvaralaštva, idiličnih pejzaža i aktivnih doživljaja. Od aktivnosti mediji pominju degustacije vina, vožnju bicikala, uživanje u autentičnoj hrani ili odmor na peščanim plažama.

Hrvatska ostrva su predstavljena kao idealan spoj raznovrsnih iskustava po meri svakog posetioca. Mediji preporučuju 12 dana istraživanja ostrva i obale koja idealnim trajektnim vezama pruža ono najbolje od Kvarnera, Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -