27.5 C
Belgrade
petak, jun 21, 2024

CNN: Hrvatska ima mesta za miran odmor

Ove godine Hrvatsku je posetio rekordan broj turista iz celog sveta. Iako je veliki broj turista zabeležen na gotovo svim destinacijama u zemlji, postoje još uvek neki skriveni biseri koji su ostali ispod turističkog radara. Upravo o tome u svojoj reportaži CNN govori, o mestima gde se možete odmoriti bez preterane gužve

Kad je u pitanju letovanje, turisti često biraju ili sam početak sezone ili sam kraj, kako bi izabrali neko idealno vreme za svoj odmor. Takvo razmišljanje je obično ispravno, jer je u špicu sezone gotovo nemoguće naći mirno mesto za odmor. To posebno važi za zemlje koje turisti posećuju u velikom broju. CNN je u svojoj reportaži izdvojio nekoliko mesta u Evropi gde možete odmarati bez gužvi, mesta koja još uvek odolevaju masovnom turizmu. Među njima se nalazi i Hrvatska, kao destinacija koja ima mesta za miran odmor.

CNN je posebno izdvojio Zadarski arhipelag, kao idealno mesto  u Hrvatskoj ako želite da se odmoritie bez brige da će vas zateći ogromna gužva. Osim toga, na njemu nećete naći plaže koje su prekrivene peškirima ili suncobranima.

Zadarski arhipelag se sastoji od oko 300 manjih ostrva među kojima su najveća i naseljenija ostrva Dugi otok, Ugljan i Pag. Ostala su uglavnom nenaseljena i do njih je čak teško i doći. Upravo zbog toga se tu nalaze brojne skrivene lepote, bistro more i netaknuta priroda. Obala i ostrva oko Zadra u Hrvatskoj nude iskustvo koje je odvojeno od sveta, navodi CNN. Ova medijska kuća je posebno istakla lepote ostrva Silba i Olib koja nude fantastične plaže.

Treća izolska kulinarska akcija u znaku sardina, saznajte više.

CNN je selekciju napravio na osnovu iskustava putničkh agencija, turističkih stručnjaka i lokalnog stanovništva. Svi oni zajedno su dali svoje preporuke gde treba otići ukoliko želite da izbegnete gužve.

Među ostalim mirnim mestima nalaze se i Camargue u Francuskoj, Alentejo u Portugalu, Costa de la Luz u Španiji, Eolska ostrva na Siciliji, Pelion u Grčkoj kao i neka primorska mesta u Albaniji.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -