22.8 C
Belgrade
ponedeljak, april 15, 2024

Najskuplji burger u regionu

U jednom lokalu u Hrvatskoj možete uživati u ekskluzivnim proizvodima koji su na prvi pogled obični, a ipak prilično skupi. Vlasnik kaže da su istaknute cene niske za kvalitet koji nudi i da je na gubitku jer su namirnice koje služi izuzetno tražene i papreno skupe

Ostrvo Vir u Hrvatskoj je bilo poznato kao mirna luka za turiste koji žele da za relativno pristojan novac odmaraju na Jadranu. Da se ta slika promenila, potvrđuje i jedan restoran koji gostima nudi proizvode čija cena kreće od 170 evra. Ovde možete pojesti i najskuplji burger u regionu.

Kraken Bar, kako se restoran zove, nudi nešto drugačije iskustvo brze hrane i roštilja. Iako vlasnik kaže da je svestan da su cene previsoke, on je na ostrvu želeo da napravi nešto drugačije, luksuznije i bolje od uobičajene ponude pljeskavica i ćevapa.

Burger u Kraken Bar-u košta 170 evra, a iz kuhinje najavljuju poskupljenje za sledeću godinu, jer su zbog jako kvalitetnih namirnica u minisu. Sledeće godine će koštati čak 340 evra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KRAKEN bar (@kraken_bar_vir)

Vlasnik je objasnio da je u pitanju je meso od dve vrste vrhunske i odležane govedine. Pecivo je domaće, a karamelizovano je smeđim šećerom. Preliv koji ide preko je Grand marnier koji se pravi se od tog vrhunskog konjaka. Takođe, u burger ide i guščja jetra, karamelizovani luk u crnom vinu i rukola u balzamiko sirćetu.

Bolinhos de Bacalhau, pravi ukus Portugala, saznajte više.

Od ostalih egzotičnih sastojaka tu je i engleski sir za koji su potrebne posebne dozvole za uvoz, kao i specijalni italijanski sir koji sazreva u pećini. Sve to upotpunjuje čeri paradajz u vinegrette sosu od mandarina. Dekoracija nije ništa manje skupa jer na vrh burgera dolazi veliki rep jastoga.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -