2.2 C
Belgrade
sreda, 6 decembra, 2023

Rusi pokrenuli novi vid turizma

Poznati turski mediji pišu o novom vidu turizma koji postaje izuzetno poularan u Rusiji. Državljani ove zemlje u velikom broju i sve češće posećuju Tursku kako bi obavili kupovinu, ali ne garderobe

Rusi su pokrenuli novi vid turizma, a reč je o farmaceutskom šopingu. Ruski turisti odlaze sve češće u Tursku po lekove, a najveću rasprostranjenost ovaj turizam dobio je u mediteranskim odmaralištima Turske, navodi turski list Hurijet.

Državljani Rusije obilaze lokalne apoteke u Turskoj i najviše traže analgetike, antidepresive i lekove za dijabetičare. Primećena je i potražnja za sočivima i oftalmološkim materijalom. Ovaj trend je aktuelan, jer su cene u Turskoj tri do pet puta niže nego u Rusiji, posebno u ovoj krizi.

Najružniji grad u Toskani, saznajte više.

Turci su prepoznali ovaj trend, pa se sve više novih apoteka otvara u blizini hotela sa pet zvezdica. To je posebno vidljivo u mediteranskoj Antaliji i njenim predgrađima, kao što su Belek ili Kemer, kao i u Marmarisu i Bodrumu na obali Egejskog mora. U apotekama koje su novootvorene rade zaposleni koji dobro poznaju rusko tržište lekova i ruski jezik. Tursku je do početka avgusta posetilo skoro dva miliona ruskih državljana.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -