5.4 C
Belgrade
utorak, mart 19, 2024

Nestle napravio biljnu guščiju džigericu

Prošlo je otprilike pola decenije otkako je izraz „meso biljnog porekla“ postao deo globalnog leksikona hrane. Mešavina proteina graška, pasulja, sokova od cvekle i ostalih tajanstvenih „prirodnih ukusa“ postala je normalna pojava u gastronomskom krajoliku. Sve više kompanija pravi zamenu za proizvode od mesa a takav slučaj nije zaobišao ni fajn dajning delikatese

Nestle je napravio prvu biljnu guščiju džigericu na svetu. Voa gra, kako se proizvod zove, proizvodi se od biljnih sastojaka. Voa gra se pravi od soje, miso paste, ulja od tartufa  sa dodatkom morske soli.

Ovaj veganski proizvod je pre svega namenjen osobama koje ne jedu ni meso ni slične proizvode. Pored toga, voa gra treba da ublaži efekte ptičjeg gripa koji je ugrozio farme širom sveta.

Cena ovog proizvoda je 8.5 dolara, i on dolazi u pakovanju od 180 grama. Iako su mnogi kritičari skeptični kada je u pitanju ukus, Nestle navodi da je ovaj proizvod ne samo humaniji i jeftiniji, već i dosta zdraviji.

Frigărui, kebab na rumunski način, saznajte više.

Ovaj prozvod je plasiran prvo na švajcarsko tržište, jer su Švajcarci poznati kao veliki ljubitelji ovog delikatesa. Prodavaće se u ograničenim serijama do kraja godine, a nakon toga će biti plasiran i na špansko tržište.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -