29.8 C
Belgrade
nedelja, jul 14, 2024

Najskuplji hoteli u regionu

Eurostat je objavio izveštaj o cenama hoteskog smeštaja i restorana u Evropi. Hoteli i restorani u Crnoj Gori su ubedljivo najskuplji u regionu, dok je Švajcarska daleko najskuplja od svih ostalih

Najskuplji hoteli u regionu se nalaze u Crnoj Gori. Na osnovu podataka Eurostat-a, hoteli i restorani u Crnoj Gori imaju cene za oko 57% više od evropskog proseka. Odmah nakon Crne Gore se nalaze Srbija i Bosna i Hercegovina, sa cenama za oko 55% višim nego što je evropski prosek, objavio je portal nezavisne.com.

S druge strane, najjeftinije zemlje u regionu i Evropi što se tiče hotela i restorana su Albanija i Severna Makedonija. Ove zemlje imaju cene koje su oko 46.2% evropskog proseka. Na prvom mestu kao najjeftinija se nalazi Turska, gde se mogu naći najpovoljnijie cene i smeštaja i hrane u restoranima.

Area Sakra, grad mačaka.

Ubedljivo najskuplja evropska država je Švajcarska. Cene u hotela i restorana u toj zemlji su u proseku 168% evropskog proseka. Eurostat je takođe objavio da su nominalni troškovi po stanovniku za hotele i restorane u Evropi iznosili su 1.067 evra, dok su u Švajcarskoj čak i prešli 2.200 evra.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -