15 C
Belgrade
subota, april 27, 2024

Istra ponovo u fokusu Forbsa

Poznati američki magazin Forbs je u svom izdanju predstavio Istru kao jednu od destinacija koje se obavezno moraju posetiti. Ovog puta je magazin posvetio pažnju gastronomiji ovog hrvatskog poluostrva

Istra se ponovo u našla fokusu poznatog Forbsa. Glavna tema reportaže je ovog puta bila gastronomija. Magazin je sa posebnom pažnjom hvalio Istru kao jednu od omiljenih gourmet destinacija u ovom delu sveta.

Forbs je u svom onliajn izdanju objavio članak o čuvenoj istarskoj gastronomiji. U njemu novinarka promoviše lokalne specijalitete i restorane. Istra je najoznatija, navodi magazin, po tartufima, maslinovom ulju, vinu, siru i svežoj ribi.

Istra je zbog svog položaja uvek spajala mediteranski sa kontinentalnim delom zemlje. Upravo u tom „braku“ spojili su se na najbolji način suprotne kulture i uticaji, na čemu se i bazira raznolikost i bogatstvo gastronomske ponude ovog poluostrva.

U članku je novinarka pomenula restorane koje je posetila tokom 2022. godine, a među 10 najboljih našao se novigradski Damir i Ornella. Novinarka posebno hvali kvalitetnu hranu kojom restoran privlači goste bez obzira što nema otvorenu terasu sa pogledom na more.

Treba navesti da je Udruženje turističkih novinara Italije dodelilo Istri Best Food & Wine Destination 2022 nagradu na sajmu turizma u Riminiju. Ovo priznanje još jednom potvrđuje da se Istra zbog klimatskih uslova, lepog krajolika, izuzetnih vina i delikatesa nalazi među najboljim svetskim destinacijama.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -