11.8 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Grand Tour of Catalonia

Novi turistički sadržaj u Španiji omogućava da istražite Kataloniju na jedan poseban način. Grand Tour of Catalonia je putovanje svih putovanja, epska kružna tura dugačka čak 2.000 kilometara koja povezuje Barselonu sa poznatom vinskom regijom Penedès

Od plaža Barselone do širokih pejzaža Pirineja, Kataloniju definišu i more i planine podjednako. Sa ponosnim kulturnim identitetom, ovaj kutak severozapadne Španije je pun modernističkih remek-dela, urednih vinograda i spektakularnih plaža. Grand Tour of Catalonia je i osmišljena da sve to poveže u celinu, nudeći turistima uzbudljivo i autentično putobanje.

Grand Tour of Catalonia je ruta kojom se upoznaje, otkriva i uživa u Kataloniji sopstvenim vozilom. To je putovanje koje svaki putnik može prilagoditi svojim potrebama, organizovati kako želi, svojim tempom, u bilo koje doba godine.

Ova kružna ruta povezuje kulturnu baštinu, prirodne krajolike i gastronomske užitke koji definišu posebnost ove zemlje, kako u kulturnom tako i u urbanom okruženju. Nadahnuta epskim turnejama evropskih aristokrata u 19. veku, Grand Tour je kružna staza koja se može iskusiti na dva načina. Prema postojećem planu za 13 dana automobilom ili ga možete podeliti u zasebne delove i uživati u jednom ili više putovanja.

Gde počinje Grand Tour of Catalonia?

Iako možete započeti obilazak bilo gde na ruti, ako želite potpuni doživljaj, trebali biste započeti u glavnom gradu Katalonije, u Barseloni. Putovanje započinje obilaskom gradskih modernističkih zgrada, nakon čega sledi čas kuvanja na Passeig de Gràcia, najekskluzivnijoj aveniji u gradu.

Grand Tour of Catalonia vodi dalje do najpoznatije planine Katalonije Montserrat. Tu se putovanje prekida zbog žičara vozi kroz okolni prirodni park, s epskim pogledom na dolinu Llobregat. Tokom sledećih nekoliko dana, putovanje vodi kroz vinsku regiju Penedès, pre nego što se završi u gradu Reus, koji je rodni grad čuvenog Gaudija.

Daleke destinacije kao životni stil, saznajte više.

Putovanje se može prilagoditi vašem ukusu, ali na 13-dnevnom putovanju možete plivati sa tunama u moru, uživati u rafting na rekama ili upoznati nadrealistička dela Slavadora Dalíja u muzejima. Usput se takođe obilaze mesta sa Uneskove liste svetske baštine, degustira kvalitetno vino i tradicionalna ukusna hrana.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -