7.5 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Novo odmaralište proizvodi vodu iz vazduha

Italijanska dizajnerska kompanija je predstavila planove novog odmarališta Baobab Luxury Safari Resort-a koje planira da izgradi u Južnoj Africi. Odmaralište je koncipirano na transparentnim kućicama koje će biti izgrađene na dveću usred zelene južnoafričke prašume

Ekološka osvešćenost je danas apsolutni hit i trend koji neće tako brzo proći. Upravo zbog toga se turistička industrija susreće sa najzanimljivijim konceptima održivosti, što potvrđuje i novo odmaralište koje proizvodi vodu iz vazduha.

Baobab Luxury Safari Resort će biti izgrađen u Južnoj Africi, i radi se o poslednjem tehnološkom čudu koje će biti u potpunosti u skladu sa ekološkim načelima. Sve kućice u kojima će biti smešteni turisti su transparentne, i dizajnirane tako da proizvode sopstvenu zelenu energiju i vodu za boravak gostiju. To je prvi slučaj do sada u svetu turizma.

Resort će takođe distribuirati vodu zajednicama u blizini, cilj kompanije je da unapredi infrastrukturu, poljoprivredu i proizvodnju na afričkom kontinentu. Baobab Luxury Safari je idealan za parove ili porodice koje žele da se povežu sa prirodom i divljim životinjama. On pre svega nudi uzvišeno iskustvo odmora sa izrazito ekološki osveštenim identitetom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MASK architects (@maskarchitects)

Inspiraciju su dizajneri kompanije Mask našli u Africi, njih je “pokrenulo” praistorijsko drvo baobab. Kućice su u obliku konusa i izgledaju kao da lebde u zraku, i nalaze se na 3,5 metara iznad tla. Osnova kuće je „područje kondenzacije” mesto gde se prikuplja i skladišti voda.

Stepenište vodi na sprat gde se nalazi dnevni boravak sa prirodnim nameštajem okružen prozorima od poda do plafona, koji ispunjavaju prostor sunčevom svetlošću. Glavna spavaća soba i balkon su takođe na ovom nivou, nudeći predivan pogled na okolinu. Dva nivoa više se nalazi galerija za sunčanje okružena sopstvenim privatnim panoramskim bazenom.

Daleke destinacije kao životni stil, saznajte više.

Svaka kućica na drvetu je opremljena sistemom „tehnologija vazduh-voda”, koji se napaja providnim solarnim uređajem. On “izvlači” vlagu iz bazduha i pravi vodu za piće. Filteri za vazduh su postavljeni unutar drvetom obloženih aluminijskih rešetkastih stubova. Vazduh i vlaga prolaze kroz ove linearne kanale i filtriraju se, kondenzuju i prerađuju kroz dodatni sistem prečišćavanja.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -