10.8 C
Belgrade
četvrtak, februar 29, 2024

Forolio, švajcarska bajka u Alpima

Švajcarsko selo Forolio ste verovatno više puta videli na Instagramu. Mesto je vrlo slikovito i popularno, a nije teško shvatiti zašto. Pomislili biste da su čarobnjaci tu stvorili predivan svet iz bajke. Tu kao da je vreme stalo, i kao da ne zna za svet koji postoji oko njega

Forolio (Foroglio) se nalazi u Val Bavoni u Švajcarskoj. Ova dolina je jedna od najstrmijih i najstenovitijih u celoj alpskoj regiji. Najpoznatija je po jednostavnim, kamenim kućama zvanim Rustici, i po neverovatnom vodopadu koji koji se nalazi u pozadini. Ova skrivena švajcarska bajka u Alpima živi svojim skromnim životom ne mareći za spoljni svet.

Selo je smešteno u italijanskom govornom području kantona Ticino, i svrstano je među najlepša sela na svetu. Lepota ovog mesta dolazi iz njegovog mira i tišine, što omogućava posetiocima da uspore i uživaju u svemu natenane. Iako sa vremenom postaje sve popularnije, mesto je i dalje prilično skrovito i osamljeno.

Sve kuće u selu su izgrađene od istog materijala, od kamena. U slučaju da se pitate zašto baš od kamena, odgovor je prilično jednostavan. Val Bavona je najstenovitija, najsušnija i najstrmija dolina u Alpima. Kamenje je jednostavno uzeto kao resurs jer je uglavnom dostupno.

Portonovi – adresa za utočište po vašoj meri, saznajte više.

Samo selo nema puno sadržaja za turiste. Osim njegove autentične i bajkovite lepote, može vam ponuditi da se prošetate po okolini, da upoznate prave Alpe. Tu se nalaze doline kao iz Gospodara prstenova, sa divljim rečicama i strmim vodopadima. Selo je zimi najbelje, a leti najzelenije, što dodatno pojačava njegovu slikovitost.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -