10.4 C
Belgrade
utorak, april 23, 2024

Hrvatska i Slovenija među najboljim kongresnim destinacijama

Specijalizovani magazin za poslovni turizam Kongres Magazine je i ove godine objavio prestižnu listu najboljih kongresnih destinacija. Od zemalja iz našeg regiona, Hrvatska i Slovenija među najboljim 

Kongres Magazine je objavio listu najboljih kongresnih destinacija Srednje i Jugoistočne Evrope „Meeting Experience Index 2022/2023 u okviru koje je Dubrovnik proglašen najboljom kongresnom destinacijom u kategoriji do 1.200 učesnika. U toj kategoriji, od gradova iz zemalja našeg regiona nalaze se još i Split, Portorož, Opatija, Bled, Rovinj, Šibenik i Maribor.

Među destinacijama koje mogu ugostiti do 500 učesnika, posebno se istakla i Slovenija. Na prvom mestu je Bohinj, a u toj kategoriji iz našeg regiona nalaze se Kranj, Kranjska Gora, Hvar, Mali Lošinj i Rogaška Slatina. Tu su još i Varaždin, Karlovac, Podčetrtek, Dolina Soče, Izola, Vipavska Dolina, Nova Gorica, Brežice/Čatež, Laško i Ptuj.

U pogledu globalne pandemije, poslovni turizam jedan je od sektora turističke ponude koji je imao najviše problema, pa su ove nagrade od velikog značaja za dalje pozicioniranje našeg regiona kao destinacije za poslovna putovanja.

Kako poslednjih godina korporativni turizam izaziva sve više pažnje turističkih organizacija, destinacija i hotelskih grupa, TU magazin je prepoznao važnost ovog segmenta i tokom prošle godine ostvario saradnju sa brojnim kompanijama koje predstavljaju lidere na tržištu.

Kao krunu dosadašnjeg rada na ovom polju, prošlog meseca je u saradnji sa Slovenačkom turističkom organizacijom i brendom Love Istria koji čine turističke zajednice Portorož-Piran, Izola, Koper i Ankaran, organizovan fam trip u Slovenačku Istru.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -