8.6 C
Belgrade
utorak, mart 19, 2024

Počinje merenje putnika pre ulaska u avion?

Avio-kompanija Air New Zealand navodi da su svesni da ova nepopularna mera može izazvati negativne posledice po poslovanje. Međutim, kažu da za to postoje važni sigurnosni razlozi, i da je bezbednost putnika najvažnijia

Svi putnici koji budu koristili usluge kompanije Air New Zealand biće zamoljeni da se izmere pre nego što uđu u avion. Iako je sam prolazak kroz aerodrom dovoljno stresan, ova nova mera će dodatno otežati putovanje putnicima. Međutim, merenje putnika pre ulaska u avion ima svoju svrhu, i u pitanju je bezbednost i sigurnost putnika.

Iz kompanije navode da su svesni da to može biti ne samo nepopularna mera, već i da može loše uticati na poslovanje. Međutim, oni takođe kažu da prilikom merenja niko ne vidi podatke o težini putnika, čak ni radnici na aerodromu. Nema vidljivih ekrana, navodi Euronews. Težina putnika se beleži u svrhu statistike, i beleži se težina svih putnika zajedno, ne pojedninačno.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Ova nova mera je na dobrovoljnoj bazi, bar za sada. Avio-kompanija na taj način želi da prikupi podatke o putnicima i teretu koji se nalazi u avionu, kako bi svaki naredni let bio ne samo bezbedniji, već i ekonomičniji.

Zašto avio-kompanije kompanije moraju da znaju težinu putnika?

Air New Zealand kaže da će istraživanje pomoći da se obezbedi „siguran i ekonimičan rad aviona“. Pre poletanja se sve meri, od tereta, obroka u avionu, do prtljaga u prtljažnom prostoru. Za putnike, posadu i kabinske torbe koristiće prosečne težine koje dobiji merenjem putnika i osoblja. Trenutno sve avio-kompanije koriste „pretpostavljenu masu“, procenjujući ukupnu težinu putnika praktično nasumično.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -