2.2 C
Belgrade
petak, decembar 13, 2024

Bratkartoffeln, omiljeni nemački klasik

Većina nemačkih kulinarskih klasika podseća na detinjstvo. Po tome kako su ih baka ili mama pripremale, u kojim su se prilikama služili, kako su se uvek jeli u društvu. Drugim rečima, oni su bili hrana za dušu i stomak, a takav je i ovaj nemački klasik. Utešan, univerzalan i uvek poželjan

Bratkartoffeln je pečeni ili prženi krompir, obično sa slaninom ili šunkom, kako bi dobio taj neodoljiv miris i ukus. On je hrskav i jednostavan, zbog čega i jeste omiljen kod Nemaca. Pored toga, on odlično ide kao prilog uz gotovo sva jela, ribu, meso ili neko drugo povrće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by einfachkochen.de (@einfachkochen.de)

Prženi krompir je klasično, svestrano nemačko jelo koje se lako prilagođava dodatnim sastojcima i dolazi u različitim kombinacijama ukusa. Krompir se tradicionalno reže na kockice ili kriške, nakon čega se kombinuje sa lukom, povrćem ili raznim svežim biljem i začinima. Uglavnom se prži na masnoći, najčešće na maslacu ili ulju, a može biti pečen u rerni. Za razliku od pomfrita, bratkartoffeln je deblje sečen i punijeg je ukusa.

Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.

Glavna stvar kod ovog specijaliteta su hrskavi, zlatni i hrskavi krompiri koji ostaju mekani i nežni iznutra. Jednostavan i pristupačan, bratkartoffeln je uobičajeno restoransko jelo, često se naručuje kao prilog uz kobasice, nakon čega obavezno ide krigla piva. Međutim, to je popularno i domaće jelo koje se dosta često priprema u svim prilikama.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -