24 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Folegandros, destinacija za kvalitetan i miran odmor

U blizini izuzetno posećenih destinacija u Grčkoj, ostrva Santorini i Milos, nalazi se jedno malo i relativno nepoznato parče zemlje koje izvire iz mora i podseća na pravi pravcati raj

Folegandros je ostrvo neverovatne prirodne lepote. Iako je vrlo blizu mnogo poznatijih ostrva Santorini i Milos, Folegandros ima dosta drugačiji stil. Relativno netaknuto od stranih turista, ostrvo još uvek uspeva da zadrži svoj jedinstveni šarm.

Folegandros je netaknuti komadić prave Grčke sa opuštajućom atmosferom, gostoprimstvom i lepim plažama. Postoje tri mesta, Karavostasi, Chora i Ano Merià. Nema više od 600 stanovnika zimi, a nedavno izgrađeni moderni hoteli i restorani pokazaće vam istinsko gostoprimstvo.

Folegandros je idealno mesto za uživanje u mirnom odmoru jer saobraćaj nije dopušten u tri sela, što daje osećaj mira. Pored činjenice da na njemu postoji nekoliko plaža, do najlepših se mora doći morem, nekim od brojnih turističkih brodova koji saobraćaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Pored uživanja u moru i kupanju, ostrvo je idealno i za ljubitelje aktivnog odmor. Postoje brojne brdske staze sa panoramskim pogledom na okolinu. Pauzu možete napraviti u lokalnim tavernama gde možete uživati u ukusnoj tradicionalnoj hrani.

Ostrvo je idealna destinacija kako za porodične odmore, tako i za parove. Ukoliko vam treba miran odmor, Folegandros je odličan izbor. On krije male skrivene uvale i divlje plaže koje okružuje tirkizno Egejsko more.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Do Folegandrosa možete doći trajektima i brodovima sa raznih lokacija, iz Pireja, sa Santorinija, Milosa i s drugih ostrva Kiklada.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -