29.4 C
Belgrade
nedelja, jun 16, 2024

Najlepše kupalište sveta se nalazi u regionu

Na oko 40 kilometara od Mostara nalazi se jedan potpuno neočekivan prizor nastao radom prirode, i taj fenomen je danas pod zaštitom države. Radi se o vodopadima koji više liče na nešto što biste očekivali u amazonskoj prašumi, a ne u srcu Bosne

Najlepše kupalište sveta se nalazi u regionu, u Bosni i Hercegovini. Poznati svetski magazin Time out je napravio listu 15 najlepših kupališta na svetu. Među najspektakularnijim se našla i jedna destinacija iz Bosne i Hercegovine, i to na 12. mestu.

Vodopad Kravice je jedan od najtraktivnijih prirodnih fenomena Bosne i Hercegovine. Smešten je na reci Trebižat, a slapovi širine oko 120 metara predstavljaju jedinstven prizor i autentičnu lokaciju za kupanje.

Kravice su prava mala oaza prirode. Ovaj deo zemlje je jedno od omiljenih izletišta i kupališta, a u poslednje vreme ga posećuje i veliki broj stranih turista.

Osim kupanja i uživanja u samom vodopadu, za turiste su ovde spremni i ostali sadržaji, tu je bogata gastronomska ponuda, vožnja kajacima i kanuima, a za one koji ne vole toliko da se “aktivno” bave turizmom, tu je i vozić koji obezbezbeđuje prevoz po okolini.

Gorski Hotel & Spa simbol letnjeg porodičnog uživanja, saznajte više.

Vodopad je otvoren preko cele godine, dok je od aprila do oktobra najposećeniji. Najveća dubina je pet metara, i zbog sigurnosti kupača i turista nije dozvoljeno kupanje u neposrednoj blizini vodopada. Ulaz se naplaćuje oko 10 evra svim gostima koji imaju prebivalište van Bosne i Hercegovine.

Prvo mesto na listi zauzeo Kalank nacionalni park u Francuskoj, a na lsti su se našli i Crvena plaža u Grčkoj, Đavolji bazen na Viktorijinim vodopadima, Rajsko jezero u Kini kao Kristal river u Sjedinjenim Državama.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -