16.1 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Portorož je domaćin prestižne regate Marina Militare Nastro Rosa Tour

Portorož će od 26. do 28. jula biti pozornica prestižne regate Marina Militare Nastro Rosa Tour. Ove godine jedriličarska tura po Italiji prvi put će se zaustaviti i van granica „Belle Italie“, a organizatori su za stanicu izabrali Portorož

Treće izdanje popularne regate Marina Militare Nastro Rosa Tour počelo je 24. juna u Đenovi. U Portorožu će se zaustaviti i jedriličarska flota koja će obići čitavu italijansku obalu pred veliko finale u Veneciji.

Photo: Jan Godec

Uzbudljive regate počinju u Portorožu 26. jula prvim nastupima klasa Waszp i Wingfoil, koje su poznate po izdizanju iz vode i letenju nekoliko centimetara iznad nivoa mora pri dostizanju velike brzine. Regate će se nastaviti i 27. jula, kada će deset posada klase Beneteau Figaro 3 uploviti u Portoroški zaliv, koji je od San Benedeta udaljen 160 nautičkih milja.

Portorož je domaćin prestižne regate Marina Militare Nastro Rosa Tour

Jedriličarski centar otvario je svoja vrata 26. jula u 10 časova na Trgu prekomorskih brigada, gde će se održavati razne manifestacije, dodele nagrada i večernji koncerti. Grupa „Booom!“ nastupiće 26. jula, a sutradan Milizza – Tribute to Sting & The Police i Gregor Ravnik.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -