14.6 C
Belgrade
nedelja, maj 12, 2024

Najpopularnije evropske destinacije za odmor

Na osnovu istraživanja koje je sproveo pretraživač Google, najpopularnija evropska destinacija za odmor je Grčka. Turisti iz celog sveta su izabrali Santorini kao najbolje i nainteresantnije mesto, a u samom vrhu se našla i Hrvatska, odnosno ostrvo Hvar

Podaci koje je obezbedio Google, posebno u poslednjih 12 meseci, nedvosmisleno pokazuju da je Grčka najpopularnija destinacija među svetskim turistima. Kako prenosi Daily Mail, najpopularnije evropske destinacije za odmor birali su turisti iz 185 zemalja sveta.

Prvo mesto na listi je zauzeo Santorini, na drugom se našla Ibica, a na trećem Kanarska ostrva, odnosno Tenerife. Hrvatska i Hvar našli su se na visokom 12. mestu.

Santorini je opisano kao jedno od najlepših i najslikovitijih grčkih ostrva, a smešten je u Egejskom moru, 200 kilometara od najbližeg kopna. Poznato je po svojoj plavo-beloj arhitekturi, dramatičnim liticama i predivnom moru. Najpopularnije mesto na ostrvu je Oja, sa svojim plavim kupolama i belim kućama.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Među prvih pet se nalazi još i italijansko ostrvo Sicilija i Krf u Grčkoj, nakon čega slede destinacije Kos, Antalija, Mikonos i Krit, koja se nalaze među najtraženijim evropskim mestima za odmor.

Najpopularnije evropske destinacije za odmor su:

Santorini, Grčka

Ibica, Španija

Tenerife, Španija

Sicilija, Italija

Krf, Grčka

Kos, Grčka

Antalija, Turska

Sardinija, Italija

Mikonos, Grčka

Krit, Grčka

Majorka, Španjolska

Hvar, Hrvatska

Toskana, Italija

Zakintos, Grčka

Lancarote, Španija

Bodrum, Turska

Algarve, Portugal

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -