25.3 C
Belgrade
ponedeljak, maj 6, 2024

Najpovoljnije evropske destinacije za mlade

Britanski dnevni list The Guardian je objavio listu najpovoljnijih destinacija u Evropi za mlade putnike. Na listi se nalazi devet destinacija, a među njima je i glavni grad Hrvatske

The Guardian je u svojoj reportaži pokušao da da ogovor koje su to najpovoljnije evropske destinacije za mlade. Pored toga, oni su naveli još nekoliko saveta kako da uštedite prilikom putovanja.

Na prvom mestu se nalazi Austrija, odnosno Tirol. Ova zemlja je poznata po svojoj lepoti, a mladima se posebno preporučuje hajking, odnosno avantura istraživanja planina alpskog krajolika.

Na drugom mestu kao destinacija koju treba otkriti vozom, posebno ako putujete iz Zapadne Evrope je Instabul. Na trećem, iako nije baš u Evropi ali je dovoljno blizu, nalazi se Tanger. Smešten u severozapadnom Maroku, u zalivu Gibraltarskog prolaza, Tanger je proveo ceo svoj život trudeći se da zadovolji potrebe sveta koji se stalno menja.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Interesantno je navesti da se na osmom mestu nalazi Zagreb. The Guardian navodi da je Zagreb savršen grad džepne veličine. Prohodan je i za njega se kaže da ima najveći broj muzeja po kvadratnom metru u Evropi. Pored muzeja, arhitekture i gradskog jezgra, tu su i brojni restorani, barovi i noćni klubovi koji privlače domaće i strane turiste.

Na listi najpovoljnijih destinacija u Evropi za mlade putnike nalaze se još i Lisabon, Granada, Bijaric, El Palmar, Tanger, London, Istanbul i Adlerveg u Austriji.

Više o ostalim destinacijama pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -